Тернополянки шукали мотивацію та «дракончиків»

гармонія

У гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості відбулося чергове засідання жіночого клубу «Гармонія» на тему: «У фокусі самоусвідомлення» за участю представника Тернопільського міського жіночого клубу «Відродження нації» Оксани Шлюсар.

«Самоусвідомлення у нашому житті посідає вагоме місце, - зазначила фахівець центру зайнятості Інна Лісовська. - Надзвичайно важливо зрозуміти себе: усвідомити хто я, чого я хочу досягнути у житті, які мої цінності, сильні сторони, страхи та переживання, адже лише тоді можливий рух у правильному напрямку».

Під час заходу учасниці активно дискутували, брали участь в інтерактивних тренінгових вправах.

Зокрема, вони з'ясовували, що є особисто для них найдієвішим мотивом, спонукальною причиною, приводом до будь-якої дії. Більшість діяли через особисту переконаність та почуття обов'язку, при цьому матеріальна сторона справи стояла на нижчому щаблі.

Під час проведення гри «Я ціную себе і поважаю за те, що я...» учасниці називали свої сильні сторони, найважливіші в обраній професійній діяльності. Завдання даної гри полягало в тому, щоб побачити та озвучити свої «плюси» та підняти самооцінку.

Учасниці клубу під час виконання вправи «Мої дракончики» жваво обговорювали свої страхи. Адже, саме страх паралізує професійний розвиток людини, створює перешкоди для спілкування, здійснення бажань, руху до мети. А знаючи свого «дракончика», легше з ним боротися.

«Завдяки самоусвідомленню та самопізнанню ми формуємо себе та будуємо своє майбутнє. Ось чому успіх багатьох жінок не є везінням або удачею, він є неминучим, оскільки сформований на основі їхнього розуміння про саму себе, підкріплений відповідними емоціями, й через адекватну поведінку відображений зовні: красива, розумна, позитивна впевнена в собі і т.п.», -зазначила Оксана Шлюсар.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео