Орест Сарматський

Євросоюз у Львові тренував тернопільських журналістів (фото)

DSC02971

Представництво ЄС в Україні в рамках  проекту «Сильніші разом» провело для журналістів Західної України тренінг «Євроінтеграція: про що варто знати журналістам?».

DSC02972
DSC02972

На тренінгу серед п’ятнадцятьох журналістів зі Львова та західноукраїнських областей, четверо презентувало Тернопільщину, в тому числі і кореспондент «ТЕРЕНу», який успішно пройшов попередній відбір на цю подію.

DSC02975
DSC02975

- Хочемо допомогти журналістам у їх подальшому виробництві медіа-матеріалів на тему євроінтеграції, дати їм додаткові знання та навички для більш коректного та повного висвітлення питань європейської інтеграції, зокрема зв'язку євроінтеграції з процесом внутрішніх реформ в Україні, -, розповів один із спікерів тренінгу, експерт проекту «Сильніші разом» Дмитро Науменко.

 

DSC02986
DSC02986

- Євросоюз — це унікальне утворення. І коли журналісти зможуть показати, як функціонує Європа, люди розумітимуть, що така країна, як Україна, Євросоюзу потрібна. Євроінтеграція — це не тільки політична річ, це реформи, які стосуються кожного в Україні. Тому підкреслюємо, що треба писати про те, що відбувається на місцях, що має своє коріння в тих зобов’язаннях, які взяла на себе Україна в рамках підписання Угоди про європейську асоціацію», - сказав кореспонденту «ТЕРЕНу» ще один із спікерів тренінгу, співзасновник та редактор «Європейської правди» Сергій Сидоренко.

 

DSC02990
DSC02990

Учасники тренінгу зійшлися на думці, що мало пояснити українському суспільству, що таке Євросоюз. Важливо говорити і про практичні речі, що випливають із європейських угод та потім переходять у наші закони, рішення регіональної влади. І такі теми є у кожному обласному, районному центрі, навіть у деяких новостворених сільських громадах.

DSC02977
DSC02977

Під час дискусій комунікаційні менеджери Представництва ЄС в Україні, експерти з питань євроінтеграції, відомі журналісти вели полеміку про головні помилки та стереотипи журналістів у висвітленні європейської тематики, відносин між Євросоюзом та Україною в контексті сучасної політичної ситуації в Україні.

DSC02983
DSC02983

DSC02973
DSC02973

Також розглядалися деякі аспекти у сфері енергетики та енергоефективності, прозорості  влади та доступу до інформації у контексті євроінтеграційних реформ.

DSC02980
DSC02980

DSC02992
DSC02992

Окремо розглядався хід реалізації проектів та програми ЄС у Львівській області.

Було сформульовано конкретні рекомендації журналістам щодо подальшого виробництва медіа-матеріалів на тему європейської інтеграції .

Тренінг відбувся за сприяння міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна в рамках проекту «Сильніші разом» Представництва ЄС в Україні.

DSC02969
DSC02969

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео