Завод із переробки сої відкрили на Тернопільщині

Завод із переробки сої компанії «Агропродсервіс» сьогодні, 15 вересня, відкрили у селі Настасів, що на Тернопільщині.  Будували підприємство понад рік, при цьому використовували здебільшого вітчизняне високотехнологічне обладнання.

35 тисяч тонн сої на рік перероблятимуть на заводі, 30 відсотків із яких використовуватимуть для потреб компанії «Агропродсервіс», решту - продаватимуть на території України та поза її межами.

unnamed (55)
unnamed (55)

  • Завод побудований на всьому українському обладнанні. Всі преса, екструдера і норії виготовлено на заводі «Черкасиелеватормаш». Тому ми гордимося, що це фактично українське обладнання, яке працює в нас, тут на Україні, - каже генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

unnamed (56)
unnamed (56)

Відкрили підприємство задля розвитку економіки України, а зокрема і Тернопільщини. Адже тепер експортуватимуть не сировину, а уже готовий продукт.

unnamed (54)
unnamed (54)

  • Ми поставили для себе цілі, щоб поступово в компанії ці цикли, ланки, ланочки замикались, тобто ми займаємося землею, ми вирощуємо продукцію на землі, далі ми стараємося її переробити, - розповідає директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран.
  • [embed]https://youtu.be/oyT3PoQwJwM[/embed]

Відтак, на заводі за рік вироблятимуть три з половиною тисячі тонн нерафінованої соєвої олії та майже 30 тисяч тонн макухи.

  • Потужність фактично всієї лінії 5 тонн в годину, 120 тонн за добу, фактично це та потужність, яку ми будемо переробляти, - стверджує генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

unnamed (57)
unnamed (57)

Завдяки заводу із переробки сої в компанії «Агропродсервіс» створили нові робочі місця. В той час сам процес виробництва максимально автоматизували.

  • Завод – автоматизований, тобто процеси автоматизовані. Позмінно 12 чоловік будуть задіяні на виробництві, - зазначає директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран.

Новоутворене підприємство надасть місцевим господарствам можливість збільшити посіви сої, із подальшою змогою переробки цієї сировини у готовий продукт.

Вибір читачів за тиждень

Відео