Орест Сарматський

Всеукраїнське військове паломництво розпочалось на Тернопільщині (фото)

DSC08439

Учасники VІІІ Всеукраїнського військового паломництва прибули до Зарваниці, де століттями зберігається чудотворний образ Богородиці

Третій день поспіль Зарваниця повниться людьми в погонах та плямистих формах. Усі вони – учасники вже восьмого за рахунком  Всеукраїнського військового паломництва.

DSC08430
DSC08430

- Нинішній рік оголошено Роком Божого Милосердя та молитви за мир в Україні. Тому військова проща має особливе значення. Таким чином суспільство демонструє свою підтримку захисникам, які боронять Східний кордон і стримують наступ агресора на решту територію України. До святого місця прибули бійці АТО та ті, хто вже повернувся з фронту, військові контрактної служби, учасники бойових дій різних періодів, члени їхніх родин, представники ветеранських громадських організацій, волонтери та усі, кого торкнулася війна. Участь у прощі беруть і віряни, які в молитві проситимуть Божого захисту для бійців та швидшого повернення миру в Україну, - сказав заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрик.

За його словами, серед учасників паломництва - представники Міністерства оборони України, Національної поліції України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Міністерства надзвичайних ситуацій України та Державної пенітенціарної служби України. Також у паломництві беруть участь військовослужбовці, добровольці, родини загиблих в зоні АТО, курсанти, ліцеїсти військових ліцеїв, волонтери.

DSC08447
DSC08447

У програмі - молебень перед Зарваницькою іконою Божої Матері, урочиста хода до скульптури Богородиці, заупокійна Божественна Літургія за полеглими захисниками України, поминальна хода зі свічками.

Цьогорічна проща, яка триватиме у вихідні,  відбуватиметься  під гаслом «Вірних стереже Господь».

Організатор паломництва до Зарваниці - Департамент Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України спільно з Міністерством оборони України. Паломництво відбувається з благословення та за участі військового єпископа – владики Михаїла Колтуна, керівника Департаменту.

 До VІІІ військового паломництва виготовлено спеціальний пам’ятний знак для учасників прощі.

DSC08434
DSC08434

DSC08442
DSC08442

DSC08459
DSC08459

DSC08465
DSC08465

DSC08510
DSC08510

 Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео