Орест Сарматський

Агро-новини 20 вересня

ver20

Новини аграрного сектору

В Україні попит на органіку зріс у 34 рази

Споживання органічних продуктів в Україні за 8 років зросло у 34 рази, повідомив глава правління Федерації органічного руху України Євген Мілованов, пише Українська аграрна конфедерація (УАК).

За його словами, це колосальна цифра для України, але якщо порівнювати зі споживанням органічних продуктів в Європі, то це дуже мізерні показники.

«В Україні споживання органічних продуктів у 2014 р. склало €14,5 млн, тоді, як у Німеччині ця цифра становить €8 млрд», — сказав Євген Мілованов.

 

20091
20091

Він уточнив, що зараз в Україні налічується близько 210 сертифікованих органічних підприємств.

«У 2016 р. багато органічних виробників почало з'являтися. Цьому сприяє об'єднання фермерів у кооперативи», — уточнив Євген Милованов.

Україна займає 20-е місце у світі за площею, задіяною під органічне вирощування сільгосппродукції, з показником 410 тис. га, що становить близько 1% від усіх сільськогосподарських угідь в країні.

На Волині урожайність цукрових буряків склала 800 ц/га

На Волині аграрії активно розпочали збір цукрових буряків, пише прес-служба департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко зазначив, що цьогоріч до збирання підлягають посіви на площі 13,3 тис. га, що на 2 тис. га більше аніж минулого року.

«Працівники агропідприємств краю активно приступили до копання буряків. Уже є перші результати: 700-800 ц/га. Незважаючи на нестачу вологи у ґрунті, урожайність хороша. Вміст цукру в буряках також досить високий – 17%, а в окремих господарства області – 18-19%», — зазначив Юрій Горбенко.

 

20092
20092

Щодо цукрових заводів, то в області працюють ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Луцького району та ПП «Європацукор» Іваничівського району.

«Умови приймання цукрових буряків для агропідприємств залишаються такими ж як і минулого року. Заготівлю буряків у населення розпочнуть з 1 жовтня. Також будуть працювати по 6 заготівельних пунктів від кожного заводу», — йдеться у повідомленні.

На Львівщині за два роки створено 25 сімейних ферм

На Львівщині обговорили реалізацію в області проекту Львівської аграрної дорадчої служби «Розвиток молочного бізнесу в Україні», про це повідомила прес-служба департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА на своїй сторінці в Facebook.

8 вересня відбулася зустріч заступника директора департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Людмили Гончаренко з фермерами, головами окремих сільських та селищних рад, де реалізується проект.

Директор Львівської аграрної дорадчої служби Іван Паньків розповів учасникам зустрічі про основні етапи реалізації проекту та створення сімейних ферм в області.

20093
20093

«У 2015 р. створено 5 ферм сімейного типу, а у 2016 р. – близько 20 сімейних ферм», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що Людмила Гончаренко розповіла учасникам зустрічі про основні етапи реалізації Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва у Львівській області у 2016 р. і передбачені для цього фінансові ресурси на цей рік у сумі 8,5 млн грн. Заступник директора також наголосила на можливостях розширення участі агроформувань області у реалізації перспективних проектів розвитку, зокрема в межах об’єднаних територіальних громад на Львівщині.

Вибір читачів за тиждень

Відео