Сепаратисти спокійно вештаються на тернопільському вокзалі?

savchenko_hortytsya-_1

Тернопільська журналістка Анжела Шова обурена пасивністю громадян, в присутності яких ображали українців та вихваляли «москалів» .

Про це вона написала на своїй сторінці у facebook.

«Вокзал. Черга. Типові для таких місць розмови про життя, про тяжке життя, про дуже важке життя. Звісно, не обійшлося без риторичних запитань до самих себе, мовляв, «доки то таке буде?!» І раптом молода жінка на повен голос спокійно проголошує:«Бо українці погані люди! Тому так і живуть. А москалі добрі, знаю, бо там жила!». Черга від несподіванки скрутилася і принишкла. Жінка ж провадила далі про добрих москалів", - написала пані Анжела.

Жінка єдина, хто вступив у дискусію: «Спочатку коректно, а потім, як Бог на душу поклав, так і висловилася! Впевнена, якби хтось з нас таке собі дозволив сказати про росіян в Росії, уже через декілька хвилин був би у відділку, як мінімум».

Обурення викликало і пасивне ставлення тернополян до слів жінки, яка, не криючись, вихваляє країну, що забрала сотні життів українців.

«Однак, вражає і шокує не риторика неідентифікованих українців, які доволі добре й комфортно облаштувалися у своїй-чужій країні. Було соромно й боляче за людей, які мовчки, по-рабськи, проковтнули чергову порцію національного приниження на своїй же землі. Бо промовчали усі!. Бо слухали це все – діти! ... Слово «патріотизм» затерте аморфністю, неосвіченістю, та гнилизною частини наших громадян. Схоже, ми усі так ревно хочемо виглядати справжніми європейцями, що готові «толерантно» промовчати у відповідь на будь-які приниження. Ми готові вимагати від світу адекватної реакції на війну в Україні, але не готові захистити правду від брехні, тупості та провокацій, навіть на своєму маленькому клаптику землі. Бо вичавити з себе рабів справді не просто!", - обурюється журналістка.

Вибір читачів за тиждень

Відео