Частина роботи тернополян є в кожній Audi A4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сьогодні відбулась робоча зустріч директора Тернопільського обласного центру зайнятості Петра Химейчука та директора Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолія Куриляка з керівником одного з найбільших ринкоутворюючих підприємств Тернополя ТОВ “Се Борднетце-Україна” Бістрамом Екхартом та керівником відділу персоналу підприємства Оленою Лазар.

Керівник товариства розповів про те, що компанія “Фольксваген Борднетце” зареєстрована у 1986 році як дочірнє підприємство АТ “Фольксваген” та АТ “Сіменс”. У 2006 році група Сумітомо придбала “Фольксваген Борднетце” і таким чином утворилося «Сумітомо Електрік Борднетце». Вже у назві фірми закладено назву основного продукту - “борднетце”, що в перекладі з німецької означає “бортові мережі”.

1024-2
1024-2

«Кабельні мережі для всесвітньо відомого автомобілевиробника виготовляють у різних країнах світу Польщі, Словаччині, Туреччині, Марокко, Болгарії, Китаї та Мехіко. Тепер цей процес набирає обертів і в Україні, зокрема, й у м. Тернополі, Тернопільському та Чортківському районах, – додав Бістрам Екхарт. - На новозбудованому сучасному заводі в селі Байківці виготовляється суцільна кабельна мережа для автомобілів моделей Фольксваген Гольф та Ауді А4. Протягом десятків років фірма виготовляла кабельні мережі до таких моделей марки Фольксваген, як Гольф, Пассат, Поло. Отримавши замовлення на розробку кабельної мережі для Гольф А7, підприємство стало системним розробником і постачальником для автомобілів Фольксваген, Шкода, Сеат, Ауді та мікроавтобусів Фольксваген. На підприємстві організована повноцінна робота з усіма процесами, характерними для закордонних заводів такого типу.

Зараз комплектацією модулів займаються сотні працівників і безліч спеціальних машин. У «СЕ Борднетце-Україна» добре налагоджено навчання висококваліфікованих фахівців і створення хороших умов праці. Саме за таких умов можливе створення продукту найвищого ґатунку».

Директор обласного центру зайнятості подякував роботодавцеві за співпрацю, ознайомив з новими послугами служби зайнятості роботодавцям, окреслив шляхи взаємодії на ринку праці.

Він зазначив, що за останніх три роки за сприяння служби зайнятості працевлаштовано у “Се Борднетце Україна” 1576 тернополян, з них 378 - перед прийомом на роботу проходили стажування на виробництві за договором із центром зайнятості. Починаючи з 2013 року, за працевлаштування 26 соціально-незахищених безробітних на нові робочі місця центром зайнятості компенсовано єдиного соціально внеску на суму 257,5 тис. гривень.

«Нещодавно було відкрито Чортківську філію “Се Борднетце Україна”. На сьогодні там працює майже 200 працівників, проте відчутною є проблема в укомплектуванні інженерно-технічними працівниками, які володіли б англійською чи німецькою мовами, - зауважив Бістрам Екхарт. - У першу чергу плануємо працевлаштувати соціально-незахищені категорії осіб з компенсацією єдиного соціального внеску».

Зважаючи на успішну співпрацю із МРЦЗ в укомплектуванні кадрами, Петро Химейчук запевнив роботодавця у якісному вирішенні кадрових питань при взаємовигідній співпраці із Чортківським районним центром зайнятості.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Для учасників зустрічі керівник відділу персоналу Олена Лазар провела екскурсію підприємством, ознайомила з технологічними процесами, умовами праці та її оплати.

Олена Лазар повідомила: «Зараз на підприємстві працевлаштовано понад 3500 осіб. Згідно з трудовим законодавством України та колективним договором працівники підприємства «СЕБН-УА» мають гарантовані права на: офіційне працевлаштування та зарплата, оплата лікарняних, щорічна оплачувана відпустка, додаткові оплачувані відпустки, оплата праці за понаднормовий час у подвійному розмірі, доплата 35% за роботу в нічний час, 20% за роботу у вечірні години, встановлені різні види премій, тринадцята зарплата, забезпечення питною водою та гарячими обідами з частковою оплатою за кошти підприємства, транспортування працівників до місця роботи, безпечні умови праці, забезпечення спецодягом, спецвзуттям, належними санітарно-побутовими умовами, можливість кар'єрного росту та професійного розвитку».

У результаті зустрічі було досягнуто домовленостей про розширення співпраці обласної служби зайнятості з ТОВ “Се Борднетце-Україна” щодо добору та підготовки необхідних кадрів.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео