Ігор Сороцький, Нива (Теребовля): «Задача - виходити і вигравати кожну гру!»

1

Представник команди Нива (Теребовля) Ігор Сороцький наразі знаходиться серед тих людей, які забили найбільшу кількість м'ячів у ворота своїх суперників упродовж перших 5-ти турів Аматорського чемпіонату України з футболу.

Кореспондент amsport не втратив можливості поспілкуватися з бомбардиром, розпитавши його про перші кроки у великому футболу, перехід до Ниви, атмосферу в команді та інше:

Вітаємо, Ігоре! Можеш трохи розповісти про себе, як і коли прийшов у футбол, за яких обставин це відбулося? Народився я в м. Теребовля, футболом цікавився з дитинства, адже батько теж все життя грав футбол і він часто брав нас з братом з собою на ігри. В 6 років саме батько привів нас у футбольну секцію, тренером якої був Олег Єфимович Стремінський. Саме він став моїм першим тренером. Пізніше, у 8 класі, перейшов у футбольний спец-клас у Тернопіль, тренером якого був Матвійків Василь Олександрович і заодно почав грати на Україну за «BRW-ВІК» (Володимир-Волинський), який виступав у Вищій лізі ДЮФЛ. Провчившись там рік, ми з братом поступили в Тернопільський педагогічний ліцей, тренерами якого були Василь Петрович Івегеш та Анатолій Петрович Назаренко, тому останні два роки на Україну по ДЮФЛ грав за ДЮСШ «Тернопіль», паралельно граючи за ФК «Тернопіль», який того часу грав на область.

Як саме відбувся твій перехід з дитячого футболу у дорослий? Перехід з дитячого футболу в дорослий виявився не простий, адже граючи проти старших і футболістів з досвідом, потрібно робити все значно швидше, та боротьбу вигравати в них важче. Набагато важче, ніж в однолітків.

2
2

Як потрапив в команду Нива (Теребовля), як взагалі колектив?  Останній рік грав за ФК «Тернопіль», який з області пройшов шлях до першої ліги та літом сталися обставини, що ми з братом покинули команду, в той час прийшло запрошення з Ниви Теребовлі. Не думаючи, ми почали грати за Теребовлю, адже це команда з міста, в якому ми народилися і за яку ми вже виступали в певний період часу. Колектив в нас веселий, дружній, сплав молоді і досвіду, можна так сказати. Настрій в команді чудовий, адже останні 3 гри поспіль ми здобували перемоги. Але водночас, усі зосереджені на роботі, бо ще багато ігор залишилось на Чемпіонат серед аматорів та на область.

Чи змінилося щось після зміни головного тренера у команді? Після зміни тренера в нас змінилася організація гри, хоча при Романі Михайловичу команда показувала непоганий футбол, вигравши всі титули в межах області за останні 2 роки та дійшла до 1/8 в Кубку серед аматорів, поступившись Руху (Винники). Весь колектив дякує йому за роботу проведену з ним ці роки.

Ти зараз перебуваєш серед тих людей, які забили більше всіх м'ячів у чемпіонаті України серед аматорів, які відчуття? Чи є мета стати кращим бомбардиром? Хто скільки забив - то все «фігня», головне щоб команда виграла, а хто заб'є і як - неважливо.

Яку з команд можеш виділити серед суперників по групі? У чемпіонаті серед аматорів всі команди практично рівні, тут багато залежить від бажання, з яким ти виходиш на поле. Наша задача виходити і вигравати кожну гру, боротися за кожне очко.

Побажання учасникам, суперникам і партнерам по ААФУ: Бажаю всім учасникам аматорської ліги поменше травм, а вболівальникам – цікавого футболу.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео