Недоліток, підліток, переліток… – етапи перехідного віку від тернопільської письменниці (фото, відео)

img_4093

Вчора, у книгарні «Є», що на Валовій, Ірина Мацко презентувала довгоочікувану книгу для підлітків - «Перехідний вік… моєї мами».

- Сьогодні у мене дебют, але вже у іншій категорії – це підліткова література, - каже письменниця. - Діти приймають все за чисту монету, дорослі мають свою думку, а підлітки ставлять все під сумнів, маючи свою, незалежну ні від кого думку...

Головна героїня книги – це тринадцятирічна дівчинка-підліток, друга героїня – це мама з її переживаннями і намаганнями зблизитись з донькою.

- Як я до цього дійшла? – запитує пані Ірина, – Я відповім, що дуже просто, адже у мене є двоє своїх підлітків. З якими я щодня вчуся, росту, вчу уроки – це мене змінює, і також є моїм перехідним віком. Вже один раз його пройшла і зараз знову проходжу.

Написана Іриною Мацко книга слугує своєрідним путівником крізь перехідний вік дитини… дитини, до якої потрібно знайти новий підхід.

- Книга – це мій шлях… А чи буде вона  для когось підказкою - я не знаю.

img_4095
img_4095

Трішки про сюжет

За термінологією головної героїні Алі, у людини є 5 етапів перехідного віку. Щоправда, до дівчинки несподівано прилетіли її тринадцять, і знову все стало якимось дивним — світ, друзі, події в сім’ї і навіть сама собі була незвичною. Алю поступово почала приваблювати і водночас насторожувати її загадкове дорослішання: тіло, погляди, думки і кругозір, які змінюються так швидко, що обертом іде голова. Але найбільше дівчинку вразило її ж відкриття - перехідний вік переживають не тільки підлітки. Виявляється, що в її мами також перехідний період, і теж непростий. Матуся, долаючи свої труднощі, іде до розуміння того, що її дочка вже майже доросла і не та, що була колись…

[embed]https://youtu.be/K2fpUtv9r1A[/embed]

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео