Цьогоріч 167 демобілізованих військових знайшли роботу через центри зайнятості Тернопілля

im511x345-vijskovi

У місцевих центрах зайнятості Тернопільщини упродовж січня-серпня 2016 року було зареєстровано 1268 безробітних демобілізованих учасників АТО, які шукали роботу. З них 34 - мали інвалідність. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук.

«До таких людей фахівці центрів зайнятості відносяться з особливою увагою, враховуючи соціальні, емоційні, психологічні аспекти, – сказав директор ОЦЗ. - Усім їм надаються інформаційні та консультаційні послуги щодо сприяння працевлаштуванню. Колишнім воїнам пропонують започаткувати власну справу, тимчасову зайнятість, професійне навчання чи перенавчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття».

Петро Химейчук поінформував про те, що цьогоріч уже працевлаштовано 176 демобілізованих військових, з них 20 – отримали одноразову допомогу по безробіттю дляорганізації підприємницької діяльності, 68 - повернулись на військову службу за контрактом, 43 - проходили професійне навчання, 32 – працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру.

За станом на 1 вересня ц.р. для 873-х колишніх учасників АТО продовжується пошук підходящої роботи.

Вибір читачів за тиждень

Відео