Тернопільські екс-регіонали продовжують обслуговувати владу

bilyk-liubomyr-stepanovych-15042163

Як уже неодноразово зазначав «Терен», на сесії Тернопільської обласної ради до порядку денного таки внесли питання про призначення головного редактора газети «Свобода».

Враховуючи, що газета перебуває на стадії роздержавлення, а також те, що органи місцевого самоврядування позбавлені права призначати керівників друкованих комунальних ЗМІ, рішення (якщо воно буде прийняте) буде повністю незаконним.

Зрозуміло, що більшість порядних депутатів, навіть з пропрезидентської партії, відмовилися вносити цю пропозицію. Тому її озвучив екс-регіонал (на минулих виборах обирався до Чортківської міської ради від «Партії регіонів») Любомир Білик. Але навіть він не надто наполягав на кадровому рішенні, а намагався це подати як заслуховування ситуації з редакцією газети «Свобода».

Нагадаємо, що в оточенні голови Тернопільської ОДА порошенківця С. Барни екс-регіонали продовжують впливати на процеси. Як відомо, колишнього підлеглого екс-голови ОДА регіонала В. Хоптяна Івана Бабійчука Степан Барна «подарував» своєму протеже та повністю підконтрольному голові обласної ради В. Овчаруку, якого окремі ЗМІ теж пов'язують з «Партією регіонів».

Фото - з «Вікіпедії», автор - Микола Василечко.

Вибір читачів за тиждень

Відео