Оксана Бучко

В Тернопільському національному технічному університеті згадали загиблого Героя АТО Степана Стефурака

Згадати хорошого друга, відповідального студента та гарячого патріота Степана Стефурака прийшли 22 вересня під стіни технічного університету рідні, близькі та усі небайдужі тернополяни. Хлопець у віці 19 років загинув у зоні АТО, поблизу Донецького аеропорту.

unnamed
unnamed

- Він міг допізна бути на Революції Гідності, а зранку уже сидіти на парах, - згадує заступник декана факультету економіки та менеджменту Тетяна Винник. – Поїхав навесні 2014 року воювати в зону АТО. Незадовго до смерті запитував мене, як перевестись на заочну форму навчання. Хотів продовжити військову діяльність. Він був хлопцем наполегливим, вірним та світлим.

unnamed-1
unnamed-1

Степан Стефарук – родом із Івано-Франківщини, Городенківський район. Виховувався у багатодітній сім’ї. Його старший брат також воював, про це розповідають одногрупники.

unnamed-4
unnamed-4

- Степан був веселим і завжди готовим прийти на допомогу, - згадує його одногрупник Ростислав Цетнар. – Не пам’ятаю цієї людини в смутку чи в поганому гуморі. А також не пам’ятаю, щоб він не мав часу допомогти іншим. Степан не розповідав багато про свою службу в АТО. Він був дуже виваженим щодо бесіди про війну.

unnamed-2
unnamed-2

Загинув хлопець 22 вересня 2014 року в селі Піски на Донеччині. Під час виконання бойового завдання він підірвався на міні.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=naEHvRWl9TY&feature=youtu.be[/embed]

Фото автора і з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео