Віра Олександрович

"Совка" на Тернопіллі уже не буде, вважає Віктор Мацикур (фотофакт)

unnamed-10

- Дякую депутатам обласної ради, які підтримали наш спільний проект рішення - створення обласних ДЮСШ із літніх і зимових видів спорту, - саме так емоційно відреагував на одне із рішень обранців Тернопілля Віктор Мацикур. Начальник управління фізичної культури і спорту Тернопільської обласної держадміністрації пояснив: йдеться про той оптимальний крок, який треба було зробити, виходячи із бюджетних, правових і організаційних реалій.

unnamed-11
unnamed-11

- Роз'ясню - із семи дитячо-юнацьких шкіл (ДЮСШ), власниками і засновниками яких є громадські організації, ми запропонуємо усім тренерам перейти у нові школи, - пише чиновник на своїй сторінці у «Фейсбук»- Це дозволить нам дофінансувати їх у цьому році, оскільки ми зможемо отримати необхідні для цього кошти. А також - захистимо статтю «заробітна плата» у тренерів і працівників.

Чиновник також сподівається на ефективну діяльність робочої групи, створеної облрадою і ОДА із питання інвентаризації майна спортивних шкіл області.

- Сподіваюся, вдасться знайти порозуміння із керівництвом громадських організацій і вони передадуть спортивні об'єкти та інвентар у наші школи і колективи, - уточнює він. - Управління спорту готувало таку оптимізацію видатків чи реформу управління впродовж 2015 і 2016 років, адже ми розуміли, що кошти, які раніше приходили із Києва, від Фонду соцстраху, закінчилися у 2014-му. Нам треба шукати кошти в обласному бюджеті, щоб утримувати тренерсько-викладацький склад і спортивні бази.

Віктор Мацикур (читайте ТУТ прим.) помітив, що керівники громадських організацій вийшли із сесійної зали 22 вересня розчарованими, адже їм тепер доведеться віддати майно та інвентар із приватної власності - у комунальну, а отже вони втратять важелі впливу.

- Плюс - особисті амбіції людей, що десятиліттями працювати в одних реаліях законів і фінансування, заважають їм погодитися із тим, що «совка» уже не буде, - підсумовує він.

unnamed-12
unnamed-12

Отже, депутати утворили дві комунальні установи Тернопільської обласної ради: «Тернопільську обласну дитячо-юнацьку спортивну школу із зимових видів спорту» і »Тернопільську обласну дитячо-юнацьку спортивну школу із літніх видів спорту» (обидві – за однією юридичною адресою: вул. Шептицького, 26 у м. Тернопіль – прим.). Із повним текстом рішення можна ознайомитися ТУТ.

Фото зі сторінки Віктора Мацикура у «Фейсбук»

 

Вибір читачів за тиждень

Відео