Незабаром на Тернопільщину повернуться мобілізовані під час шостої хвилі (фото, відео)

_lwit9mllcs

Військові із Тернопільщини,  які пішли служити під час шостої хвилі мобілізації повернуться додому через декілька тижнів.

    Відповідне рішення про демобілізацію нещодавно прийняв Президент України Петро Порошенко.

Відповідно до рішення Президента,  6-та хвиля була крайня, яка відбувалася на території України. Після того, хвиль мобілізації не було оголошено. Якби вони відбувалися в такому темпі, як вони відбувалися до 6-ї хвилі, то вже б на сьогоднішній день вони б набирали 9 або 10, - каже тимчасово  -виконуючий обов’язки командира Тернопільської артилерійської бригади, Валентин Козловець.

[embed]https://youtu.be/rAA9u16Xwig[/embed]

    Під час 6 хвилі мобілізації, до Тернопільської артилерійської бригади призвали понад 450 людей. Майже 100 із них уже підписали відповідні документи, щоб продовжувати службу за контрактом.

При 6-й хвилі демобілізації буде звільнено близько 380 чоловік, і близько 25-ти офіцерів. Сама головна проблема, що це будуть звільнені водії. Якщо водій прослужив строкову військову службу, йому не треба проходити навчальний центр. Тобто, якщо він сьогодні виявить бажання, то вже завтра ми можемо прийняти його на контрактну службу, - розповідає помічник начальника відділення персоналу військової частини 14-28,  Сергій Дмитренко.

bheriak7b6u
bheriak7b6u

Наразі, із усіх військовослужбовців, що проходять службу у частині, лише половина із них -  контрактники.

_6g03t4tlxg
_6g03t4tlxg

rhdn3b6igv4
rhdn3b6igv4

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео