У тернопільських біатлоністок Олени Підгрушної та Анастасії Меркушиної чотири медалі чемпіонату України

68158

В Чернігові цими днями проходить чемпіонат України з літнього біатлону. Як повідомляє Федерація біатлону України, участь в змаганнях беруть наші найсильніші та найтитулованіші біатлоністи, включаючи основну збірну України. В програмі змагань спринтерські гонки, гонки переслідування, змішана естафета та мас-старти серед чоловіків та жінок. За два перших змагальних дні тернопільські біатлоністки Анастасія Меркушина та Олена Підгрушна вже зуміли завоювати чотири медалі.

Так, у спринті на 7,5 км Олена Підгрушна здобула перемогу, а Анастасія посіла друге місце, поступившись землячці 13 секундами та допустивши 2 промахи. Але на дистанції індивідуальної гонки на час Меркушина показала кращий час 26.47,6 хв і навіть три промахи не завадили їй стати чемпіонкою України. Відтак, тепер уже Меркушина завоювала золоту медаль, а її досвідченіша колега Олена Підгрушна стала другою. До речі, у спринті третє місце посіла Анна Кривонос, а в гонці переслідування - Юлія Журавок.

Додамо, що ще одна тернополянка, яка бере участь у чемпіонаті, Марія Кручова у спринті стала сьомою, а в гонці переслідування покращила свій результат на одну позицію і була шостою.

Триватиме чемпіонат України з літнього біатлону в Чернігові до 30 вересня.

Фото із офіційного сайту Федерації біатлону України

Вибір читачів за тиждень

Відео