За направленнями Чортківського РЦЗ підвищували кваліфікацію 86 безробітних громадян, які мають професію оператор котельні

profesya-operator-koteln-osoblivost-profesyi_302

Застосування газового палива, автоматизація процесів роботи котлів покращили умови праці персоналу котелень, але одночасно збільшили вимоги до їх теоретичної та практичної підготовки, знань і навичок щодо норм експлуатації, контролю виробничих процесів та ремонту устаткування. Професія оператора котельні стає дедалі складнішою. Тому щорічно проводиться перевірка знань операторів – атестація.

Щороку у Чортківському районному центрі зайнятості перед початком опалювального сезону організовується навчання операторів котелень шляхом підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення за напрямком «Періодична перевірка знань з охорони праці в операторів котелень» з наступним працевлаштуванням на підприємства, в організації та установи, які обслуговують сфери освіти, медицини, культури.

З 2009 року районний центр зайнятості для проведення такого навчання плідно співпрацює з Бучацьким коледжем Подільського ДАТУ. Навчальний заклад залучає до навчання кваліфікованих викладачів, які на високому рівні ознайомлюють слухачів з новими технологіями.

Не став винятком і 2016 рік, протягом якого за направленнями Чортківського РЦЗ підвищували кваліфікацію 86 безробітних громадян, які мають професію оператор котельні. Вони поглиблювали свої знання та покращували навики регулювання та керування автоматизованими системами. Ця робітнича професія – не з простих, проте у числі тих, хто її опановував, є 8 жінок, 6 осіб з обмеженими фізичними можливостями та 1 учасник АТО.

Після проходження навчання атестований оператор котельні отримує допуск до роботи.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео