Орест Сарматський

Агро-новини 1 жовтня

zhovt01

Новини аграрного сектору

Аграрії Вінниччини залучили 48 млн грн через розписки

    Десятьма сільгосппідприємствами Вінниччини за перше півріччя укладено 24 аграрні розписки на суму 48,2 млн грн та одну товарну аграрну розписку на 500 т пшениці, пише прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

гроші
гроші

    Розмір зобов’язань за одною фінансовою аграрною розпискою склав від 500 тис. грн до 4,8 млн грн.

«Фінансові аграрні розписки укладались з «Агропросперіс Банк» (6 підприємств) та ТОВ «Агроскоп» (6 підприємств). Одна товарна розписка була укладена з фірмою «Сингента», — йдеться у повідомленні.

    Також додається, що терміни погашення аграрних розписок — із 31 серпня по 1 грудня 2016 р. Товарна розписка на 500 т пшениці, термін погашення якої 31 серпня у Реєстрі аграрних розписок вже не активна, тобто вона погашена.

Хоростківський цукровий завод відновив роботу

    Хоростківський цукровий завод вже працює два тижні. У минулому виробничому сезоні завод не працював, пише прес-служба «Укрцукру.

horostkivskyj-tsukrovyj-zavod
horostkivskyj-tsukrovyj-zavod

    Завод був побудований у 1958 р. Планова виробнича потужність заводу у 2016 р. буде становити 6 тис. т на добу. Виробничого сезону 2014 р. завод виробив 91 тис. т цукру.

Виробники ягід мають робити ставку на власні цехи — думка

    В умовах закриття найбільшого експортного ринку Росії найдоцільнішим для плантацій масштабом 5-10 га буде відкриття власних чи спільних переробних цехів або цехів заморозки.

    Таку думку «Плантатор» висловив фінансовий директор компанії «Ватал» (Харківська Область) Олександр Нікітенко, пише Аgrotimes.

    Так, «Ватал» має холодильні камери під яблука на 1,5 тис. т одночасного зберігання. А у сезоні-2016 планує завершити будівництво кількох холодильних установок під ягоди.

yagody
yagody

«Будь-якому виробникові ягід варто стартувати з продажами на свіжому ринку та, за можливості, диференціювати ціну логістикою ягід в інші регіони й області», — переконаний Олександр Нікітенко.

    Він вважає міфом твердження, що супермаркети дають вищу ціну за ягоди, ніж споживачі на ринку.

Вибір читачів за тиждень

Відео