Експерти переконані: у тернополян відібрали пів мільйона гривень (фото)

lza5-ty0r6q

Ремонт набережної Тернопільського ставу міг обійтися місту дешевше на півмільйона, якби тендер провели законно.

    Про це повідомили активісти громадської організації “Центр громадського моніторингу і досліджень”. Основне завдання якої: повідомляти про незаконно проведені тендери владі. Детальніше ” Терен ” про це писав ТУТ.

    Відтак, наразі триває реконструкція набережної Тернопільського ставу від Острівця закоханих і до пляжу «Циганка». Ціна ремонтних робіт – понад 9 мільйонів гривень. Однак,  цей ремонт міг обійтися тернополянам дешевше.

foto-1
foto-1

Міське управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології розігрувало тендер на ремонт набережної ставу. Переможцем визначили фірму "Тернопільбуд«, - розповідає аналітик громадської організації »Центр громадського моніторингу і досліджень" Юрій Кузько.

Однак, компанія «Тернопільбуд»  подала проект вартістю на півмільйона більше аніж фірма «Укрспецмонтажінвест».

На цьому тендері була відхилена найдешевша пропозиція, - продовжує Юрій Кузько. – Фірма, що подала дешевшу пропозицію була відхилена по підставі, що в даних Єдиного державного реєстру не була зазначена інформація про кінцевого пенітенціарного власника. Але ми проаналізували цю ситуацію, виявляється ця фірма не повинна була цю інформацію зазначати, оскільки засновником цієї компанії – фізична особа.

nrcueqpmsti
nrcueqpmsti

    Відповідно до закону України, якщо засновник компанії фізична особа , то він відносно і є пенітенціарним власником. Тобто, виходячи із слів активістів, пропозицію дешевшу на пів мільйона гривень було відхилено не правомірно.

Ми звернулися в фінансову інспекцію, вже навіть маємо перші відповіді. Фінінспекція підтвердила, що дійсно, пропозицію із цієї підстави було відхилено неправомірно, - додав Юрій Кузько.

m4c_p1e0mkk
m4c_p1e0mkk

    Про інші незаконно проведені тендери «Терен» уже повідомляв ТУТ  і ТУТ.

Фото автора та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео