Тернополян запрошують на «сеанс психотерапії»

14481806_1526784267347228_1995164097380624500_o

Книгарня “Є” та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію прозової книжки Людмили Таран «Остання жінка, останній чоловік». Захід відбудеться 6 жовтня. Початок – о 18.00. Модератор Юрій Матевощук.

Книжка «Остання жінка, останній чоловік» є тематично цілісною і об’єднує у собі новели, написані у різний час. У ній йдеться про буттєві основи, про випробування, з якими так чи інакше стикається кожна людина, про вічні теми – кохання, життя та смерть. Буденність, іронія й романтизм, таємничо-містичне та впізнаване — все це поєдналося в книжці новел Людмили Таран. Одвічна напруга й осяйні миті людських стосунків, знайомі чи не кожній людині, — провідна проблематика прози письменниці.

«Остання жінка…» витворилася з того, що мучило мене, — каже Людмила Таран про свою книжку. - Втрата близької людини… Земна істота перед вічним Небом… Світ дівчини-інваліда… Зустріч із першим коханням у пору зрілості… Але мої тексти — далеко не тільки власний досвід. У певному сенсі ця книжка — сеанс психотерапії. Хотілося б, аби мої читачі віднайшли для себе у цьому томику те, про що він/вона не раз думали. Нагадування про буття серед буднів. Інакше життя просочується крізь пальці…».

Людмила Таран – письменниця, літературознавець та журналіст. Член Асоціації українських письменників та Національної спілки письменників України. Авторка кількох збірок поезій, книг та низки статей.

Закінчила філологічний факультет Київського державного університету імені Т. Г. Шевченка. Вивчала чеську мову у Літній школі слов'янських студій Масарикового університету. Згодом працювала вчителькою в одній із середніх шкіл м. Києва, провідним науковим працівником Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського, керівником прес-центру Національного університету Києво-Могилянська академія, редактором відділу часопису «Українська культура», оглядачем газети «Вечірній Київ», старшим науковим працівником Українського центру культурних досліджень при Міністерстві культури України. Мешкає у Києві.

***

Адреса книгарні «Є»:

м. Тернопіль

вул. Валова, 5-9.

Вхід вільний

Вибір читачів за тиждень

Відео