Тернополяни пропонують облаштувати гаражі для... велосипедів

1

Тернополяни постійно діляться власними креативними ідеями з благоустрою рідного міста. Цього разу звернулись до все більш актуальної у Тернополі теми використання велосипедів.

Велоінфраструктура в місті покращується: з'являються велодоріжки та парковки для двоколісних транспортних засобів, часто проводять суспільні акції для популяризації екотранспорту.

Користувач під ніком Маргарита зареєструвала свою пропозицію на сайті idea.te.ua – організувати в Тернополі велогаражі.

«Сьогодні все більше людей в розвинених країнах і у нас, зокрема, пересідають з автомобілів на велосипеди. Це корисно і для здоров’я, і для навколишнього середовища, і для кишені. З ростом числа велосипедів збільшується і кількість доріжок для них, а також спеціальних паркувань. І це дуже зручно, адже приїхавши на роботу чи у справах ви маєте де залишити свого двоколісного друга. Інша річ, коли повертаєтесь додому, то змушені тягнути за собою свій транспортний засіб на поверх, аби поставити на балконі чи у коридорі, чи спускаєте його у підвал. Є сміливці, які залишають велосипеди «прикутими» на сходових клітках, проте, це досить небезпечно.

А було би круто, якби свій велосипед можна було залишити на культурному вело паркуванні, обладнаному спеціальними гаражами. Так само як власники автівок платять за те, що вночі їхні машини охороняють, так можна було би зберігати і велосипеди.

2
2

3
3

Щоб дізнатися, чи насправді у Тернополі потрібні такі вело гаражі, можна запустити в соцмережах опитування, щоб дізнатися, чи потрібна у місті така новація, чи готові власники двоколісних транспортних засобів платити за їхнє зберігання і якщо так, то яку суму.

4
4

Далі визначити місце локації пілотного велогаражу, обладнати майданчик недорогими конструкціями. Якщо ідея сподобається, подібні гаражі варто розміщувати і в інших районах міста.

5
5

Вибір читачів за тиждень

Відео