За 1,5 тис. $ хабара - 1,5 тис. $ штрафу: на Тернопільщині засудили двох поліцейських

1749567
Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області визнав винними начальника відділення слідчого відділу Тернопільського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Тернопільській області та старшого оперуповноваженого Тернопільського районного відділення поліції ГУ Нацполіції області у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).

Доведено, що 26 лютого 2016 року начальник слідчого відділення С. за посередництва старшого оперуповноваженого Р. одержали від громадянина України грошові кошти в розмірі 1500 дол. США за сприяння в закритті кримінального провадження.

Як повідомив військовий прокурор Тернопільського гарнізону Олександр Федчишин, суд врахував всі обставини і засудив зловмисників до 25,5 тис грн та 14,45 тис грн штрафів, відповідно.

Сума штрафів дорівнює, приблизно, в перерахунку у валюту, ті ж 1500 доларів - «як в аптеці».

Крім того, до винних осіб застосовано додаткове покарання: позбавлення права обіймати посади на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності строком 1 рік 6 місяців для начальника слідчого відділення С. та 1 рік для старшого оперуповноваженого Р.

Обвинувальні вироки набрали законної сили.

Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України

Вибір читачів за тиждень

Відео