Тернополянам на замітку: поляки більше не видаватимуть запрошень на роботу

6c55b354284de212f24db0e7418bf1631475344655

Міністерство соціальної політики Польщі ініціювало скасування запрошень на роботу. Відтепер іноземці працюватимуть в країні за дозволами.

Зокрема, впровадять новий єдиний реєстр, який має бути узгоджений із прикордонниками, поліцією, консульством та урядом. До нього роботодавець зможе вносити громадян із шести країн – України, Росії, Вірменії, Білорусі, Молдови та Грузії. Перебування у реєстрі іноземців буде підставою для отримання візи, пише djerelonovun.

Як розповів юрист, активіст акції «Не плачу за працю» Микола Шишкін, дозволи будуть видаватися терміном до восьми місяців, коштуватиме це абсолютно безплатно.

«Буде дозвіл на сезонну роботу строком до восьми місяців. За ним можна буде працювати лише в трьох сферах: садівництві, сільському господарстві та туризмі. Інший отримуватимуть для короткотермінового працевлаштування — на шість місяців. До слова, ініціювати видачу такого дозволу зможе лише те підприємство, яке існує більше як рік. А працювати за ним зможуть і фізичні, і юридичні особи. Працівник отримуватиме дозвіл безплатно. А ось для роботодавця він коштуватиме 30 злотих», – розповів правник.

Вибір читачів за тиждень

Відео