Вже готові ящики, в яких до Відня відправлять 20 робіт всесвітньовідомого скульптора, котрий творив на Тернопільщині

0xd930639e1b4626c74422805c0651bff3-jpeg__resized

Скульптуру Пінзеля покажуть у австрійському Бельведері.

28 жовтня 2016 року віденський бароковий палац-музей «Бельведер» прийматиме в своїх стінах пізньобарокову скульптуру Йоана Георга Пінзеля з колекції Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Візницького повідомляє «Музейний простір». Доробок майстра представлять у Зимовому палаці Принца Євгена Савойського під назвою «Небесний: барокова скульптура Йоанна Георга Пінзеля». Про це йдеться в анонсах, розміщених на офіційному веб-сайті музейного комплексу.

- Митець донині продовжує збивати з пантелику науковців, адже про його народження, навчання і життя практично нічого невідомо. Як і про дату смерті та місце поховання. Як скульптор, він активно працював у районі Лембергу (Львів), який тепер є частиною України, а за життя художника і раніше належав до Польщі, -  пишуть куратори виставки Майк Хон і Георг Лехнер.

На виставці буде представлено 20 робіт великого майстра з фондів Галереї і 1 - з Музею етнографії та художнього промислу у Львові. Це друга виставка Пінзеля закордоном. Вперше світ побачив його роботи в Луврі (Париж, Франція), у 2012-му році.

З проханням про виставку до керівництва Львівської національної галереї мистецтв австрійські колеги з Бельведеру звернулися близько року тому. Головний зберігач музею Ігор Хомин каже, що для транспортування скульптури використовуватимуть ящики зі спеціальним кріпленням та автомобілі з особливим мікрокліматом, тому їм нічого не загрожує.

- За це Львівська національна галерея мистецтв отримає певну грошову винагороду, - зазначив Ігор Хомин у коментарі ЗМІ.

Триватиме проект до 17 лютого 2017 року.

У планах нового очільника Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького – показати доробок Йоана Георга Пінзеля у Китаї та США.

Фото – відкриті джерела

 

Вибір читачів за тиждень

Відео