Едуард Романюта – тернополянин, який мріє підкорити «Євробачення» (фото, відео)

unnamed-33

Як це – жити сценою із самого дитинства? Як впоратися із невдачами, що тебе переслідують, і таки досягнути успіху? Як шукати і знаходити все нові можливості для творчої реалізації?

Про це «Терен» запитав в учасника «Євробачення-2015» Едуарда Романюти. Він почав виступати у 4 роки (дивіться довідку унизу – прим.), тож фактично позаду у цього юнака - 20 років вокальної кар’єри.

«Я на сцені - завжди щирий і справжній»

unnamed-31
unnamed-31

- Едуарде, ви виходили на сцену у 5 років і у 15. Співаєте і тепер. Чи не важко так жити – весь час на публіці?

- Я не стараюсь бути кимось, тому на сцені - завжди щирий і справжній. Такий, яким я є. Музика, яку я роблю, відображає мої переживання і життєві ситуації, в яких я опинявся. Приємно бачити, що ці історії близькі слухачам. Під час кожного виступу ми переживаємо їх разом.

[embed]https://youtu.be/CNGMd21pVqw[/embed]

 

- Запитання, яке дуже хвилює ваших шанувальниць: чи серце Едуарда ще вільне? Адже у місцевих ЗМІ вас уже давно охрестили «одним із найзавидніших женихів»…

- Так (посміхається). Моє серце вільне і відкрите для пошуку другої половинки.

- Через хиби українського телебачення ми не так часто бачимо на екрані наших виконавців, у тому числі – і вас. У якому напрямку рухаєте свою кар’єру?

- Наразі ми працюємо у танцювального напрямку. Молодь полюбляє рухатися і висловлювати свої почуття у танці. От і ми рухаємося у цьому ж напрямку.

unnamed-29
unnamed-29

- Знаю, що творчі люди не полюбляють такі запитання, але… Чи варто незабаром очікувати нового альбому? Які ваші плани? Бачила, ви новий кліп репрезентували на власній сторінці у «Фейсбук»...

- У наших найближчих планах - тур Україною! Ми підготували незвичайну шоу-програму і хочемо показати її глядачам і слухачам, адже жоден екран телевізора чи монітори не передадуть відчуття живого спілкування із артистом.

Окрім того, звісно ж, готуємо новинки! І зовсім скоро в «Youtube», на офіційному каналі vevo можна буде переглянути нову відео роботу, яку ми підготували. Вона якраз і розповість усім, що відбувається за кулісами конкурсу «Євробачення».

«Я неймовірно радий, що потрапив на конкурс у Відень»

- Власне, спроб потрапити на «Євробачення» від України у вас було кілька. І вони були не надто вдалими. Врешті, ви таки взяли участь у «Євробаченні-2015», але - від Молдови. Чому так сталося?

- Ми готувалися до українського відбору «Євробачення» близько року. Адже тоді ще ніхто не знав, що Україна відмовиться від участі. Це сталося безпосередньо перед оголошенням відбору. Звістку оголосило керівництво НТКУ. На той час уже ми пройшли уже багато етапів підготовки.  Трек, постановка уже були. А скільки пройшло репетицій? Тож ми вирішили не втратити шанс, взяти участь у відборі в іншій країні. Дізналися, що в Республіці Молдова відкрили безвізовий режим. До того ж, вони зробили відкритий для інших країн відбір на «Євробачення».

unnamed-30
unnamed-30

Ми скористалися цією можливістю. Було нелегко, адже представники 14-ти  інших країн, серед яких - Італія, Англія, Росія, також брали участь. Їх представляли учасники і переможці шоу талантів. Однак ми добре підготувалися і провели велику промокампанію. Побували на усіх радіостанціях, телеканалах, виступили у головних нічних клубах Кишинева. І це дало результат. Глядачі підтримали нас, і ми вибороли право представляти Молдову на пісенному конкурсі «Євробачення-2015» у Відні.

[embed]https://youtu.be/yvXxGKCNl5k[/embed]

 

- Ви бачили цей конкурс, так би мовити, із середини. Які він залишив враження?

- Ці почуття неможливо передати словами. Побувавши на конкурсі такого рівня, ти автоматично розвиваєшся! Цей швидкий темп, постійна готовність, увага глядачів і медіа, безліч репетицій… Словом, я неймовірно радий, що потрапив туди. Там навчився багатьом речам. І досі маю бажання повернутися за перемогою, але вже - для своєї країни!

- Чи вдасться Україні у 2017-му провести цей конкурс на належному рівні?

- Гадаю, у нас все вдасться. Адже Україна вже приймала такий конкурс. Думаю,  тепер організатори врахують те, що не взяли до уваги минулого разу, виправлять помилки…

- На вашу думку, які перспективи матиме український виконавець – після такої тріумфальної перемоги Джамали?

- Це велика рідкість, щоб одна і та ж країна перемогла на «Євробаченні» двічі поспіль. Тому цього року я участь у відборі не братиму.

«Англійську мову я почав вивчати ще у садочку»

- А тепер – про дуже важливу подію, що станеться незабаром: 50-річчя Тернопільського національного економічного університету. Цей виш для вас – рідний. Саме тому погодилися виступити з нагоди свята?

- Я дуже вдячний ректору університету - професору Андрію Крисоватому за науку, досвід і підтримку у підготовці до конкурсу «Євробачення». Навчаючись у тернопільському виші, я завжди брав участь у святкових концертах, адже вважаю це - частинкою подяки за те, що університет робить для своїх студентів. Тож святковий концерт до ювілею просто неможливо було пропустити!

Повірте, 20 жовтня на Театральному майдані буде весело і цікаво! Приходьте усі, хто готовий святкувати на повну…

- Ви захистили дві магістерських роботи, а нині – аспірант. Бачите себе у ролі викладача? Чи, можливо, вам потрібна економічна освіта з іншої причини?

- Мені дуже подобаються слова одного мудреця: «Навчитися чогось – це велика майстерність, а навчити когось – це талант». Мені дійсно цікаво спробувати, чи вдасться це мені. Провівши вже не одну пару для студентів, зрозумів, що це мені дійсно дає задоволення.

unnamed-32
unnamed-32

- А який подарунок хочете отримати до власного дня народження, яке відзначите 23 жовтня…

- Найкращим подарунком до дня народження для мене буде випуск нового треку під назвою «Bad thing». Його можна буде придбати в музичних Інтернет-магазинах.
[embed]https://youtu.be/FqOO-fFlbUg[/embed]

 

- Помітила, що ви – чудово володієте англійською. Це – данина моді чи необхідність? Де цього навчалися?

- Зараз мода настільки швидко змінюється, що за нею не встигнеш… Знання іноземної для мене - швидше необхідність. Співпрацювати з авторами, паблішерами, кліпмейкерами, режисерами з-за кордону без знання мови – просто неможливо. Нагадаю, останній мій аудіовізуальний альбом під назвою «Conspiracy», випущений у співпраці із європейськими і американськими паблішерами, є англомовним. Адже ця аудиторія є потенційно ширшою і, так би мовити, комерціалізованішою.

До речі, англійську мову я почав вивчати ще у садочку. Потім було навчання у спеціалізованій школі, а після - в університеті. Тепер постійно практикую живе спілкування англійською, весь час вдосконалююся. Власне, у музиці – також…

Фото і відео – із відкритих джерел

 

Довідка. Едуард Романюта народився у Тернополі 23.10.1992 р. Ще у дитячому віці став володарем Гран-прі багатьох міжнародних пісенних конкурсів. Усього на його рахунку: перемоги у 7-ми міжнародних і 18-ти всеукраїнських пісенних конкурсах. Артист випустив свій дебютний альбом «Барви рідної землі» - ще у 2003 році. У його доробку є пісні як українською, такі і англійською мовами. Чимало успіхів на сцені за останні роки стали можливими, завдяки плідній співпраці зі шведськими видавцями. У свої 24 роки співак є незалежним артистом. Паралельно успішно отримав повну вищу освіту і здобув два дипломи магістра, причому - із відзнакою. Наразі навчається в аспірантурі і працює над кандидатською дисертацією — «Міжнародна конкуренція податкових систем і політика оподаткування України в контексті Євроінтеграції».

Вибір читачів за тиждень

Відео