Безробітних тернополян будуть працевлаштовувати шляхом виплати компенсації роботодавцю

unnamed-13

У ТОВ «Агата Стальконструкція» відбулась зустріч директора обласного центру зайнятості Петра Химейчука та директора Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Анатолія Куриляка із директором товариства Володимиром Галанцем і головою спостережної ради ТОВ Сергієм Лупійчуком.

«ТОВ «Агата Стальконструкція» - авторитетний і впізнаваний виробник дверей, сейфів та металоконструкцій, заснований у липні 2010 року. Сьогодні компанія  посідає провідне місце серед інших профільних підприємств Тернопільщини, - повідомив присутнім директор товариства. – Підприємство виготовляє якісну продукцію за досконалими європейськими технологіями: металевідвері, сейфи, поштові скриньки, огорожі, дитячі майданчики, виробниче устаткування, декоративні конструкції тощо. Впродовж останніх років підприємство розширило площу виробничих цехів, закупилосучасне обладнання та збільшило кількість робочих місць». 

Директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук ознайомив присутніх із новаціями у роботі служби зайнятості, окреслив напрямки подальшої співпраці центру зайнятості та підприємства. А також вів мову простворення на підприємстві нових робочих місць, забезпечення гідних умов праці, переваги легальної зайнятості.

«Сьогодні можна впевнено сказати, що товариство - одна із найдинамічніших компаній у регіоні, яка активно співпрацює із службою зайнятості. Так, у 2015 році за сприяння Тернопільського МРЦЗ було працевлаштовано 30 тернополян, а вже з початку 2016-го роботу отримали 35 краян, у т.ч. 1 особа з числа внутрішньо переміщених осіб. Також, за направленням міськрайонного центру зайнятості у 2015 році безпосередньо на виробництві безробітний пройшов стажування на посаді інженера-енергетика і успішно працює», - зазначив директор МРЦЗ Анатолій Куриляк.

Представники центрів зайнятості ознайомилися з виробництвом, режимом роботи, умовами праці робітників.

Під час зустрічі обговорювалися питання підбору персоналу, організації професійного навчання на замовлення роботодавця, працевлаштування громадян, які потребують додаткового соціального захисту на ринку праці, у тому числі демобілізованих учасників АТО та інвалідів.

Керівні працівники згаданих центрів зайнятості поінформували представників роботодавця про можливостістворення нових робочих місць та працевлаштування на них громадян, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, зокрема молоді, жінок, осіб віком понад 50 років, інших вразливих категорій громадян, шляхом виплати компенсації роботодавцю в розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за відповідну особу, а також отримувати компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування вимушено переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів.

На завершення зустрічі директори обласного та міськрайонного центрів зайнятості подякували керівникам ТОВ «Агата Стальконструкція» за плідну співпрацю на ринку праці Тернопільщини.

Загалом зустріч пройшла конструктивно, у теплій дружній атмосфері.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео