Дивовижні історії Людмили Таран слухали тернополяни (фото)

1-1

Вчора, 6 жовтня, у книгарні «Є», що на Валовій, відбулася зустріч із письменницею Людмилою Таран. Презентацію нової прозової книги читачі чекали з нетерпінням.

Вчора шанувальники творчості жінки мали нагоду не лише послухати уривок з книги «Остання жінка, останній чоловік», а й придбати її з автографом письменниці.

Сама книжка складається з окремих новел, які між собою тематично об’єднані, але написані у різний час. Зазвичай, подібні книги спонукають до роздумів. У випадку Людмили Таран тексти є саме такими, адже у новій книзі йдеться про буття, випробування і життєві шляхи, якими прямує кожен з нас, і з якими рано чи пізно, але стикається кожна людина. Тему кохання, життя та смерті авторка також включила у нову книгу.

- «Остання жінка…» витворилася з того, що мучило мене, - ділиться Людмила Таран - Але мої тексти - далеко не один власний досвід. У певному сенсі ця книжка — сеанс психотерапії. Хотілося б, аби мої читачі віднайшли для себе у цьому томику те, про що він/вона не раз думали. Нагадування про буття серед буднів. Інакше життя просочується крізь пальці.

1-2
1-2

Відома письменниця, журналіст, літературознавець Людмила Таран пише не лише прозу, а й статті та, навіть, поезію. Розповідати дивовижні миттєвості життя жінка любить понад усе, а також включати ці історії у свої творіння:

- Я величезна боягузка і автостопом не їжджу.  Мені потрібно було повертатися додому в Київ, а у мене квиток на завтра. Ви не повірите, їду я у маршрутці (люблю розмовляти з людьми). Чоловік каже, що йому потрібно їхати в Київ завтра, а квиток у нього на сьогодні… - розповідає Людмила Таран. – Ми обмінялися.

Мешкає письменниця у Києві, щоправда любить подорожі. І у Тернополі Людмила Таран була вже не вперше.

Вибір читачів за тиждень

Відео