В тернопільські квартири невдовзі прийде тепло (фото, відео)

Сьогодні у міській раді йшла мова про підписання міським головою розпорядження про початок опалювального сезону. Про це на брифінгу розповів директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак та міський голова Сергій Надал:

- В звязку із значними змінами погодніх умов ,за даними гідрометеорологічного центру, ми очікуємо в найближчі дві доби пониження температури до мінусового значення, а це означає, що середня добова температура буде менше 8°С, - підкреслив мер міста. - Мною підписане розпорядження про початок опалювального сезону з понеділка ,10 жовтня. Так, як нас проінформував гідрометцентр, вже в цю неділю ми матимемо заморозки на території міста, а значне погіршення температури буде спостерігатися після 10 числа. Тому, щоб  забезпечити теплом наших дітей в школах, садочках, та наших мешканців в житловому фонді, а також в лікарнях і бюджетних установах, з 10 жовтня розпочнемо опалювальний сезон.

[embed]https://youtu.be/fHmdTImBcgI[/embed]

unnamed-39
unnamed-39

Сергій Надал в зв’язку з початком опалювального сезону підкреслив, що в цьому році майже вдвічі підняли вартість оплати за послуги теплопостачання. Вартість зросла за рахунок зростання ціни на природній газ, на електроенергію та на холодну воду. Населення до цього часу ще не відчувало змін, адже ще не отримувало рахунки, які почнуть приходити згодом.

unnamed-37
unnamed-37

- Варто наголосити на тому, щоб тернополяни максимально використовували можливість економії за рахунок субсидій, місто зробило все можливе для того, щоб підготуватися до початку опалювального сезону, - сказав міський голова.

unnamed-42
unnamed-42

unnamed-41
unnamed-41

Директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак сказав:

- Щодо понеділка, то ми плануємо з 6 години ранку розпочати початок опалювального періоду так, щоб з половини 9 навчальні заклади відчули, що вже подається тепло. Як правило, цей процес відбувається протягом 15 годин.

unnamed-40
unnamed-40

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео