Орест Сарматський

Агро-новини 8 жовтня

zhovt08

Новини аграрного сектору

У Львові пройшло Свято хліба

    У Музеї народної архітектури та побуту у Львові «Шевченківський гай» відбулося «Свято Хліба 2016».

    Про це повідомила прес-служба департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА на своїй сторінці в Facebook.

    Власну продукцію споживачам представили провідні пекарні Львівщини. Відвідувачі свята мали змогу взяти участь у численних тематичних конкурсах, кулінарних майстер-класах і насолодитися виступами музичних та танцювальних колективів.

081001
081001

    Відвідувачі свята мали змогу також скоштувати запашні хлібо-булочні та кондитерських виробів від провідних товаровиробників Львівської області», — йдеться у повідомленні.

 Аграрії намолотили 40 млн т зерна

    Аграрії намолотили 40 млн т зерна з площі 10,2 млн га.

081002
081002

«Загалом зернові та зернобобові необхідно зібрати з 14,3 млн га.У тому числі: кукурудзу на зерно обмолочено на площі 283 тис. га (7%), намолочено 1,3 млн т., гречку обмолочено на площі 117 тис. га (78%), намолочено 149 тис. т., просо зібране з площі 92 тис. га (89%), намолочено 168 тис. т. Продовжується збирання соняшнику, який при прогнозі 5,9 млн га обмолочено на площі 2 млн га (34%), намолочено 4,2 млн т. Соя обмолочена на площі 493 тис. га (27%), намолочено 1 млн т», — сказано у повідомленні.

У Чернігові відбувся фестиваль молока

    У Чернігові на «Фестивалі молока» 25 підприємств представили свою продукцію, пише прес-служба Чернігівської обласної ради.

081003
081003

    У порівнянні з минулим роком їхня кількість зросла вдвічі.

«Крім традиційної ярмарки та дегустації молочної продукції на гостей фестивалю чекала цікава концертна програма, ігротека, майстер-класи, різноманітні конкурси та спортивні змагання», — йдеться у повідомленні.

    Як зазначив заступник голови обласної ради Арсен Дідур, мета проведення заходу – популяризація здорового способу життя, а також наочний доказ того, що зв’язок міста села і залишається нерозривним.

«На Чернігівщині вже сформувалася відносно стабільна база переробки молока, власні традиції виготовлення продукціїї з нього. Без села, без натурального господарства немає нашої ментальності. Пишаюся тим, що наші виробники конкурентоспроможні і відповідальні за якість своєї продукції. У той же час, ми підтримуємо наповнення обласного бюджету, з якого фінансуються усі наші соціальні програми», — зазначив Арсен Дідур.

Вибір читачів за тиждень

Відео