Полум'яна патріотка Катерина Омельчак зустрічає 90-ту осінь

14666039_1165127293567969_4847086433729421080_n

Сьогодні 90-ту осінь зустрічає полум'яна патріотка, громадсько-політична діячка, членкиня «Просвіти», Братства ОУН-УПА, Всесвітнього об’єднання ветеранів Другої світової війни, волонтерка, збаражанка Катерина Омельчак. 

Катерина Аполінарівна пережила страшні роки окупації німецької та совітської, після здобуття Україною своєї незалежності цілковито поринула у громадський рух і разом із Марією Басій долучалися до відновлення на теренах Збаражчини діяльності громадсько-патріотичних організацій, насамперед Союзу українок, які діяли у нашому краї до 1939 року. Без її ініціативності та наполегливості меморіал загиблим Січовим стрільцям, можливо, не був би впорядкований і досі. Незважаючи на свій поважний вік, пані Катерина не втрачає бадьорості та оптимізму, вона повна сил та віри у щасливе майбуття для своєї коханої України та рідного Збаража. Більше двадцяти років патріотка опікується військовою частиною, що в Ужгороді – двічі на рік на Великдень та Різдво вона доповнює святковий стіл військовослужбовців різними смаколиками. З початком війни на Сході жінка активно долучилася й до волонтерської діяльності, морально та матеріально підтримує Збройні Сили, надзвичайно вболіває та переживає за військових у зоні АТО. Пані Катерина надсилає захисникам на фронт вітальні листівки, в яких підтримує хлопців у дусі лицарства, козацтва.

Пані Катерина кожною клітинкою своєї душі цінує історичне минуле України, випромінюючи чистий, як кришталь, патріотизм.

- Бажаю нашій славній Катерині Аполінарівні міцного здоров'я, Божої ласки і опіки, радості. Щаслива, що знаю цю прекрасну жінку і можу почерпнути її життєву мудрість, пройнятися такою ж сильною вірою в Україну і її народ, - повідомляє на свій сторінці у Фейсбук, голова райради Світлана Боднар.

Вибір читачів за тиждень

Відео