За сприяння служби зайнятості Тернопільщини знайшли роботу 236 осіб з обмеженими фізичними можливостями, з них 5 - колишніх воїнів-інвалідів

s419x0-news-12338161734

Державна служба зайнятості надає соціальні послуги усім незайнятим громадянам, в тому числі і особам з інвалідністю, а саме: сприяє таким особам у підборі підходящої роботи відповідно до їх професійних навичок, знань, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації інвалідів з урахуванням побажань інваліда, проводить професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних, надає профорієнтаційні та профінформаційні послуги, залучає до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру, сприяє започаткуванню власної справи.

Протягом січня-вересня 2016 року послугами центрів зайнятості Тернопілля скористались 847 осіб з обмеженою працездатністю.

За сприянням служби зайнятості області 96 осіб з інвалідністю проходили професійне навчання. 32 інваліди брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Працевлаштовано за направленням БЦЗ 236 осіб згаданої категорії, з них 191 особа зі статусом безробітного. 6 безробітним з інвалідністю виплачено одноразово допомогу по безробіттю для започаткування власної справи.

За станом на 01.10.2016 342-м безробітним особам з обмеженими фізичними можливостями продовжується пошук підходящої роботи.

Зокрема, за 9 місяців 2016 року послугами центрів зайнятості Тернопільської області скористались 35 демобілізованих учасників АТО, які мають інвалідність. З них за направленнями базових центрів зайнятості працевлаштовано 5 осіб, в тому числі 2-м атовцям виплачено допомогу по безробіттю для відкриття власної справи, ще 1 особу працевлаштовано після проходження професійного навчання. На 1 жовтня 2016-го 22 колишнім воїнам-інвалідам надаються послуги щодо сприяння у працевлаштуванні.

Прес-служба Тернопільського обласного центру зайнятості

Вибір читачів за тиждень

Відео