Запустили платформу взаємодопомоги volonter.org

14524536_1269189559779601_709970287258319813_o

Українські волонтери презентували платформу для пошуку волонтерської допомоги volonter.org. Про це повідомив засновник проекту Анатолій Мазарчук.

За його словами, платформа volonter.org - це перший в Україні інструмент, який допоможе громадським ініціативам знаходити для своїх проектів волонтерів, а волонтерам - допомагати в реалізації проектів.

«Більше двох років тому ми з командою запустили сайт »Герої АТО«, на якому систематизували інформацію про поранених бійців, яка була в той час в онлайні. Спілкувалися з великою кількістю волонтерів і зрозуміли, що для побудови горизонтальних зв'язків у волонтерському середовищі і максимально ефективного пошуку допомоги, часто не вистачало існуючих інструментів. Тоді виникла ідея створити сайт volonter.org, де активісти могли б публікувати власні проекти і залучати волонтерську допомогу, а волонтери - знаходити проекти, в яких зацікавлені», - повідомив Анатолій Мазарчук.

project
project

За словами автора проекту, користувачі volonter.org мають можливість визначити свій статус: волонтер, громадська організація чи громадський активіст. Проекти можна вибирати за містом, тематикою, організаціями.

«У кожного з нас народжуються геніальні ідеї. Якісь із них ми можемо реалізувати самостійно, а іноді для того, щоб проект змінив цей світ, нам потрібна допомога. Саме для того, щоб люди з видатними ідеями і задумами знаходили допомогу, а волонтери мали можливість знайти проекти, де їх вміння або час будуть корисними, ми створили платформу volonter.org», - резюмує Анатолій Мазарчук.

Зараз на сайті функціонують 20 категорій для створення і пошуку проектів: допомога армії, захист прав дітей, туризм і та інші. Їх список буде збільшуватися, залежно від запитів волонтерів.

Вибір читачів за тиждень

Відео