Далекобійник «дядя Вася» допомагає волонтерам доставляти допомогу в зону АТО

14641892_1803379193271667_2472946444556750315_n

Кілька днів назад, на початку жовтня 2016 року вже вдруге цієї осені волонтери ГО «Схід та Захід єдині» відвантажили допомогу для підрозділу цивільно-військового співробітництва (СІМІС). Це не на один підрозділ наші друзі з СІМІС діляться з тими, хто поряд на позиціях, які вони відвідують. І завжди наголошують, що допомога від нашої групи.

 Знову до Тернополя приїхав з АТО друг ГО «Схід та Захід єдині» «дядя Вася» з побратимами. Треба сказати, що такий метод доставки волонтерських вантажів як завантаження військових автомобілів, що по тих чи інших причинах, чи відрядженнях прибувають до Тернополя ми все частіше застосовуємо у своїй роботі. Як каже Василь Конько: - Менше солярки та грошей за доставку витратимо, все одно машини йдуть на фронт, раз вони вже сюди приїхали і вертаються назад…

Та цьому передувала колосальна робота. Протягом двох років, бійці знають групу, ми знаємо бійців, контрактників, є телефони от і координуємось. Щоб не описувати зайве і не «видумувати велосипед» процитую самого себе.

«…Наші давні друзі і читачі знають і пам'ятають, що коли я писав про минулорічні рейди, то завжди згадував про «дядю Васю» веселого жартуна, доброго водія «далекобійника» що ганяв «фури» з волонтерською допомогою для бійців від нашої групи. Вже довгенький час Василь Рогоза («дядя Вася») виконує важку водійську службу в зоні бойових дій в підрозділі СІМІС, не зважаючи на свій поважний вік, от де приклад для молодших, що тікають з «картою поляка» подальше від рідної землі, від фронту, від обов'язку честі. Треба сказати, що хлопці з групи військово-цивільного співробітництва виконують дуже важливу місію - привозять тіла загиблих Героїв до отчої домівки ! Можете уявити як це важко, переживати це знову і знову. І там, на театрі воєнних дій, вони їздять по тих же фронтових дорогах, що і воїни бойових підрозділів. І обстрілюють їх також, як і волонтерів - зрештою, ці всі іпостасі війни (воїни, волонтери тощо...) це і є фронтове братство України. Отож - це честь допомагати таким людям» - завжди каже наш координатор Василь Конько. 

- Допомагали йому у той день на заватаженні групи СІМІС Віталій Заверуха та Олег Тимошенко. Олег приїхав навіть з напарником з національної поліції, хлопці закінчили своє чергування по місту. Наші друзі приїхали з передової до Тернополя, от ми їх і завантажили, бо вони побратими наші.  У переліку: овочі (перець, морква, цибуля. капуста, картопля), м'ясні вироби від відомого виробника «Юник», курячі яйця від ПАТ«Добре яйце» (керівник Петро Сачик), домашні закрутки, молочні продукти від «Молокії», борошно, - повідомляє на сторінці у фейсбук Ігор Крочак, прес-секретар ГО «Схід та Захід єдині».

(фото Василя Конька та Олега Тимошенко)

 

Вибір читачів за тиждень

Відео