У Чорткові працевлаштували 18 демобілізованих бійців АТО

unnamed-53

У робочій нараді при голові Чортківської районної державної адміністрації взяла участь в.о. директора районного центру зайнятості Люся Совінська. Тема її доповіді: “Надання Чортківським районним центром зайнятості соціальних послуг учасникам антитерористичної операції”.

Люся Совінська поінформувала про спектр адресних соціальних послуг служби зайнятості демобілізованим військовослужбовцям, виходячи з індивідуальних потреб та можливостей шукачів роботи. Зокрема підбір підходящої роботи, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, поінформувала про професійно-кваліфікаційний склад демобілізованих учасників АТО, які звернулися до центру зайнятості з метою пошуку роботи.

«Упродовж січня-вересня 2016-го 112 колишніх воїнів скористалися послугами Чортківського районного центру зайнятості. Вдалося працевлаштувати 18 демобілізованих військових, з них 2 започаткували власну справу, отримавши одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності. 4 проходили профнавчання, 9 взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. За станом на 10.10.2016 продовжують пошук роботи 59 колишніх воїнів», - зазначила керівник РЦЗ.

Особливу увагу доповідач звернула на проблеми, які впливають на повернення до трудової діяльності та адаптацію на ринку праці демобілізованих учасників АТО.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео