Теребовлянська "Нива" вкотре стала чемпіоном області

match

Саме так можна сказати про футболістів теребовлянської «Ниви» і «ДСО-Поділля» з Тернопільського району. Здобуті під проливним дощем перемоги в завершальних матчах сезону одним дали змогу втретє підряд стати чемпіонами області, іншим — уперше вибороти бронзові медалі. 

Перед матчами вісімнадцятого туру куди легшим було завдання в підопічних Назара Козака. Іншого результату, окрім виграшу в аутсайдера турніру, підволочиського «Збруча», прихильники теребовлянської «Ниви» своїм улюбленцям не пробачили би. І бажаного, попри надзвичайно складні погодні умови, на полі суперників вдалося досягти — 2:0, пише vilne.

Натомість від команди Володимира Джуглея вимагався ледве не футбольний подвиг — здолати в гостях «Агрон ОТГ» з Великих Гаїв, який ще не втратив теоретичних шансів випередити головних претендентів на чемпіонський титул.

Зайве, мабуть, казати, що емоції гравців, які вийшли на поле в Товстолузі, іноді били через край. Не обійшлося без двох червоних карток, показаних арбітром спочатку в першому таймі футболістові команди господарів, а невдовзі після відпочинку — і голкіперові гостей.

Хоча з першим вердиктом доволі вже досвідченого рефері Олега Когута ті, хто добре розгледів момент, навряд чи погодяться. Після боротьби в повітрі й зіткнення спинами слабший з атлетів цілком імовірно може не втримати рівноваги. Тож звідки в суто ігровому моменті взятися симуляції, яка би заслуговувала жовтої картки? Ні ноги нападник під себе не підбирав, ні акторського падіння (із криками і воланнями) не намагався зобразити. Вочевидь, у служителя футбольної Феміди спрацювала модна нині в середовищі вітчизняних арбітрів тенденція, не задумуючись (а саме так, повірте, і сталося), трактувати будь-яке, не пов’язане з грубим фолом, падіння в штрафному майданчику суперників як симуляцію. Зрештою, і нападник винен не менше. За «довгий» язик (та ще й, здогадуюся, нецензурний) жовті картки ще ніхто не відміняв.

Як би там не було, але сенсація в Товстолузі таки сталася. Перемоги гостей з рахунком 3:0 справді ніхто не сподівався. До честі підопічних Ігоря Бадла вони напрацювали на те, аби хоча би в цю дощову погоду «розмочити» рахунок. Та досвідченому Миколі Вірковському допомогла калюжа у воротарському майданчику.

У двох інших матчах, зіграних сьогодні, зафіксовано такі результати: «Нива» (Тернопіль) — «Копичинці» — 2:1, «Чортків» — «Нива» (Бережани) — 3:2. А «Козова» і заліщицький «Дністер», як уболівальники вже знають, сильнішого не виявили — 0:0.

Отож футболісти теребовлянської «Ниви» втретє підряд завоювали чемпіонський титул — 42 очки після вісімнадцяти проведених поєдинків. Уперше в історії срібні медалі завоював «Агрон ОТГ» (38), бронзові — «ДСО-Поділля» (32).

65776487698
65776487698

На фото: під час матчу «Агрон ОТГ» — «ДСО-Поділля».

Вибір читачів за тиждень

Відео