На Тернопільщину до джерела із цілющою водою приїжджають люди з усіх куточків України та світу (відео)

Капличку Матері Божої, що являється пастушкам, освятили на Святій горі у селі Полупанівка Підволочиського району. Здавна Свята гора славиться джерелом із цілющою водою. Сюди приїжджають люди з усіх куточків України та світу, аби зцілитися духовно і тілесно. 

Свята гора, що у селі Полупанівка Підволочиського району – одна із найвизначніших духовних святинь Тернопільщини. Вже багато років поспіль, аби відвідати святі місця, сюди приїжджають туристи не тільки з України, а й з усього світу, повідомляє tv4.

Полупанівка – село невеличке. Тут мешкає близько тисячі людей. Та, попри те, слава про нього шириться по Україні та далеко за її межами. Навколо села височіють скелі, кожна з яких – урочище, що має свою назву. Одна зі скель найменована Святою Горою. Саме тут з-під каменя тече чиста джерельна вода. З давніх-давен сюди приходять люди, аби напитися свяченої води і зцілитися нею.

– Передання говорить таке: що тут було явлення Божої Матері і Божа Мати явилася на горі тій святій, на якій ми зараз присутні, і явлення її бачили двоє пастушків. Тому ми так і таку композицію зробили, фігуру Божої матері, біля неї 2 пастушки, вода так само, бо тоді пішло джерело, де була стопа Божої Матері, – розповідає отець церкви Святої Трійці УПЦ КП села Полупанівка Підволочиського району Михайло Карпець.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=Y-iCYj9GaQg[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео