Орест Сарматський

Агро-новини 18 жовтня

zhovt18

Новини аграрного сектору

На Київщині аграрне підприємство заявило про пограбування на 8 млн грн

На Білоцерківщині (Київська область) невідомі за декілька годин пограбували аграрне підприємство на 8 млн грн, пише прес-служба АВМ.

Вони створили «шахрайський» рахунок на який прийшли кошти, які мало б отримати ТОВ «Еліта» за продаж 2 тис. т зерна. Проте оплата до законних власників так і не дійшла.

«Ця злочинна схема схожа на справжній рейдерський захват. У нашого підприємства одна компанія купувала зерно. Перевела кошти на наш рахунок, проте ми їх так і не побачили. Виявилося, що невідомі за допомогою підробних документів створили «шахрайський» рахунок, куди і пішли всі кошти, які ми мали отримати. А це сума не маленька – 8 млн грн», — повідомила директор ТОВ «Еліта» Надія Кудлай.

 

44545455
44545455

За її словами, невідомі гроші розділили по іншим банкам і вже там, у конвертаційних центрах, планували їх забрати.

«Ми змогли вчасно помітити ці махінації та заблокували рахунки. Проте частину коштів все ж втратили», — зазначила вона.

Також додала, що подібні ситуації вже траплялися на Білоцерківщині. Проте невідомих досі не спіймали.

«Ми хочемо, щоб нарешті це припинилося. Проте і правоохоронці, й Національний банк нам уже заявили, що вони не займаються вирішенням проблем бізнесу, а лише фізичних осіб. Це ще гірше, ніж було у 90-ті роки. Ми не знаємо, як нам далі працювати у таких умовах. У суді ми вже довели, що нашої вини перед підприємством, яке втратило кошти, немає. Але ми все одно хочемо, аби винні були спіймані та покарані», — підсумувала Надія Кудлай.

Фермерам пропонують гранти для інноваційних проектів

З 10 вересня по 1 листопада проходить другий раунд набору інноваційних проектів в агросфері для малого і середнього бізнесу, який організований акселератором Agro Challenge спільно з Аграрною конфедерацією України за підтримки Міністерства аграрної політики України, повідомляє «Вчасно».

Усі бажаючі без вікових чи інших обмежень можуть подати заявку на участь у Всеукраїнському конкурсі проектів на сайті Agro Challenge, повідомляє Національна платформа малого і середнього бізнесу.

Акселератор Agro Challenge почав роботу у червні 2016 р. Перший етап відбору проектів для грантового фонду тривав з червня по вересень. На конкурс було подано 69 заявок з усієї України.

Конкурсна комісія, до складу якої входять аграрії, науковці та бізнесмени, провела якісну експертизу проектів і відібрала фіналістів. Проекти, з якими вийшли у фінал команди будуть проходити програму.

young-farmer-10334-10345
young-farmer-10334-10345

Програма для команд допомагає якісно обробити проекти і довести їх до прототипу і етапу презентації потенційним інвесторам. Професійні галузеві ментори допоможуть експертизі із перевіркою гіпотез. Також є етап залучення інвестицій: команда грантового фонду допомагає проектам знайти перші інвестиції у реалізацію інноваційних проектів. Тобто, участь у грантовому фонді допомагає проектним командам сформувати закінчену концепцію, знайти фінансування і зробити перші важливі кроки на шляху від розвитку до реалізації ідей.

Переможців 1-го раунду буде оголошено 13 жовтня у рамках V Фестивалю інноваційних проектів «Сікорський виклик 2016».

До участі в конкурсі Agro Challenge запрошуються всі бажаючі, без вікових чи інших обмежень.

Детальна інформація: +38 066 774 28 03, j.bystrova@itcompete.org (Юлія Бистрова).

Фінал конкурсу 2 раунду відбудеться у грудні 2016 р.

Ціни на кукурудзу цього року впадуть — думка

Очікуваний високий урожай кукурудзи у світі і в Україні зокрема призведе до зниження цін на цю культуру. Про це на конференції «Агробілд» сказала представник компанії Agritel Олександра Суслова, пише Еlevatorist.com.

 «США, як найбільший постачальник кукурудзи на світовій арені, очікує рекордний урожай. За прогнозами, цього року у світі ми отримаємо більше 1 млрд т кукурудзи. Це не дуже позитивний фактор для ринку, тому що пропозиція перевищує попит, що призведе до зниження ціни на цю культуру», — пояснила Олександра Суслова.

 

49828
49828

За її словами, у США вже зараз ціни знизилися до колосально мінімального рівня. В Україні вони поки на стабільному рівні, але український ринок тісно пов'язаний з американськими біржами, тому можна прогнозувати, що ця тенденція торкнеться і вітчизняних аграріїв.

Вибір читачів за тиждень

Відео