“Дієві інструменти участі та діалог влади з громадою” (фото)

9hx_uck2lkw

17 жовтня, о 16:00, в арт-галереї “Бункермуз” відбувся тренінг “Дієві інструменти участі та діалог влади з громадою” для активістів та активних тернополян, який організували представники всеукраїнської ініціативи “Активна громада” Всеукраїнського громадського об’єднання “Інститут Республіка”.

Як виявилось, громадяни мають велику кількість механізмів впливу на прийняття рішень органами влади: збори громадян, місцева ініціатива, електронна петиція та багато інших. Юрій Середа в доступній формі пояснив мінуси та плюси кожної з них. Також учасники тренінгу спробували самі з’ясувати користь електронних петицій і, навіть, написати звернення на міського голову Тернополя.

Назарій Зелінка, депутат Тернопільської міської ради, розповів про те, як кожна людина може використати бюджет міста для вирішення проблеми вулиці, району чи всього міста. «Громадський бюджет» - це онлайн-платформа, на яку потрібно подати проект з кошторисом, за які уже в листопаді голосуватимуть усі охочі. Найкращі будуть профінансовані та реалізовані у 2017 році.

На тренінгу учасники дізналися про те, як кожен житель міста може використовувати наявні ресурси для лобіювання інтересів громади та вирішувати нагальні проблеми міста.

47ot1jm5jz4
47ot1jm5jz4

fngmcj4_umg
fngmcj4_umg

ppfceswrzls
ppfceswrzls

Контакти:

Рустам Ергешов

Координатор Всеукраїнської ініціативи

“Активна громада” у м. Тернопіль

тел. (098) 992 8330

rustamchyk@gmail.com

Примітка. Всеукраїнська кампанія “Активна Громада” - об'єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності ВГО “Інститут Республіка”.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео