Віра Олександрович

Підприємцям Тернопілля уже відшкодували 120 мільйонів

unnamed-40
Аж 209 млн грн податку на додану вартість (ПДВ) заявили до відшкодування платники Тернопільщини. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області (читайте про це також ТУТ і ТУТприм.).
- 70 представників бізнесу Тернопільщини від початку року заявили бюджетне відшкодування ПДВ у сумі 209 млн грн, - уточнили у податковій. - На початку жовтня платникам податків краю відшкодували із держбюджету 120 млн грн ПДВ. Торік за такий же період держава повернула платникам ПДВ – лише 70 мільйонів.
Із початку року, за результатами проведених перевірок, податківці упередили 7,3 млн грн заявленого до відшкодування ПДВ.

- Загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 115 млн грн, причому 103 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, за вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів, - стверджують у податковій. - Ще 12 млн грн – на стадії судового і адміністративного розгляду.

До речі, минулоріч 1 жовтня невідшкодований залишок на розрахунковий рахунок становив 100 млн грн. Фото із відкритих джерел            

Вибір читачів за тиждень

Відео