Об’єднаймо наші зусилля, щоб допомогти Тані

abvy-rokyc

Нещастя може статись з кожним із нас, навіть, якщо бути вкрай обережним. Велике прохання до усіх небайдужих допомогти у біді молодій жінці - військовослужбовцю - Тетяні Іриці, яка повернулася неушкодженою з АТО, а у мирному житті постраждала від коліс поїзда неподалік рідного дому, повідомляє Типовий Кременець. 30-річна Тетяна, яка служить медпрацівником у 44-ій бригаді, вранці 13 жовтня поспішала на роботу, та не побачила поїзда, коли переходила залізничну колію у селі Великий Глибочок під Тернополем. Як повідомляє Сектор комунікації Головного управління Національної поліції Тернопільської області уникнути фатального зіткнення жінці не вдалося:

«Аби не обходити колію, жителі села Великий Глибочок, облаштували собі перехід по залізничному полотні. Стежка веде якраз попри ворота підприємства, що займається механізацією колійних робіт, тому, коли звідти виїжджає потяг, водій побачити людину не може. 30-річна жінка сьогоднішнього ранку поспішала на зупинку громадського транспорту. Переходячи залізничне полотно, нещасна чи то не почула звуку потяга, що наближається, чи забарилася на переході, але не встигла уникнути фатального зіткнення з локомотивом», – йдеться у повідомленні. 

Внаслідок аварії дівчина отримала дуже серйозні травми - втратила обидві кінцівки, численні забої та переломи ребер... Таню прооперували медики Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги. На даний момент за її життя боряться спеціалісти Львівського військового шпиталю. Таня перебуває у штучній комі - не виходить із післянаркозного стану через череду безперервних операцій. У Тані сім’я військових, маленький синочок. Обоє разом з чоловіком, військовослужбовцем Яворівської 24 бригади (Львівська обл., м.Яворів), почесним ветераном бойових дій АТО, Олександром Ірицею, брали участь у бойових діях в зоні АТО. Неможливо описати заслуги цієї сім«ї військовослужбовців ЗСУ перед народом України та Батьківщиною. Тож об’єднаймо наші зусилля, аби долучитися будь-якою допомогою для Тані. Як каже прислів’я: »З кожного по нитці - сироті сорочка!« Таня, одна з небагатьох тернополянок, яка погодилася взяти участь у проекті »Люблю, чекаю”. Тоді волонтери та небайдужі тернополяни випустили календар, сторінки якого прикрашали дружини бійців, які чекали своїх чоловіків з АТО.

“У нас біда. Хто бачив наш календар “Люблю, чекаю…”, не забуде красивої дівчинки Тані Іриці, бійця 44 бригади. Потім по місту висіли борди із портретом… – повідомила волонтерка Лілія Мусіхіна у соціальних мережах. – Словом, 13 жовтня Таня потрапила під поїзд. Дві ноги… Я не знаю, що говоритиму їй, коли вона вийде з коми. Де знайду слова. Сьогодні їй потрібні ваші молитви". 

Тетяні потрібна неабияка моральна та матеріальна підтримка. Волонтери збирають кошти для того, щоб допомогти потерпілій:

«Все, що було в нас на Штабі, ми вже витратили на закупівлю ліків. Трохи позичили ще, але якось розберемось, не вперше. Головне, щоб Таня прийшла до тями і якось змогла все це пережити. Танин чоловік – боєць 24 бригади. У них росте маленький син. Треба буде допомогу. І молитви» . Відповідальна за допомогу Тані – Оксана Бачинська. Номер картки мами Бойко Галина Ярославівна 5167 9872 0029 0860.

Вибір читачів за тиждень

Відео