Спорт на Кременеччині

paldoxmrr1g

Вперше на Кременеччині було проведено захід, основна мета якого була пропагувати заняття фізичною культурою та спортом в новим спосіб, поєднавши презентацію тих видів спорту, які розвиваються в Кременецькому району та запропонувавши його, як вже своєрідний готовий «продукт», з яким би могли не тільки ознайомитися присутні, а й в майбутньому і «придбати його», а точніше, як мінімум знали куда і до кого звертатися, якщо в когось виникне бажання займатися фізичною культурою та спортом чи можливо хтось вже в «спорті» і потребує консультації більш досвідчених майстрів своєї справи для подальшого спортивного росту та розвитку. 

Взагалі, якщо розпочати з початку, то все проходило за планом проведення, який було затверджено на одному з засідань оргкомітету створеного в Кременецькій райдержадміністрації під головуванням заступника голови райдержадміністрації - Онишкевича Вячеслава Олександровича (до речі, який є основним ініціатором проведення «Ярмарку спорту» в нашому районі). Так, всім хто подав заявки на участь в «ярмарку» було присвоєно порядковий номером, за яким Ігор Ленчук (ведучий заходу) запрошував учасників на сцену парку культури та відпочинку м. Кременець де й відбувалися презентації, які проходили в різному форматі: від розповідей-ознайомлень – до проведення майстер класів та показових виступів, хоча в більшості все було поєднано. Захід було розпочато зі святкових слів привітання голови районної ради - Стефанського Володимира Ананійовича та виконувача обов`язків голови райдержаміністрації - Онишкевича Вячеслава Олександровича.

Першими розпочали презентаційну естафету представники спортивного клубу «Демос»: юні тенісисти провели показову гру, яку коментував їхній тренер Кундеус Ігор, розповідаючи про тонкості техніки та тактики гри в настільний теніс, та одночасно ознайомлюючи присутніх з досягненнями виступів своїх спортсменів на змаганнях різного рівня, які виступають, як за СК «Демос», так і за Кременецьку ДЮСШ. Наступним свій спорт презентував наш прославлений Кременчанин Пушкар Андрій, який розповів про свої перші кроки в спорті і про свій шлях, який йому довелося пройти, щоб досягнути в армспорті здобутих вершин, перш ніж стати відомим та успішним спортсменом, а на сьогодні вже з впевненістю можна сказати, що і як успішним тренером. А своєю розповідью Андрій дав всім присутнім змогу зрозуміти, що все що він добився в спорті сталося не за один день і все потребувало постійної праці над собою. Але це не лякає тих, хто має мету і хоче її досягнути, що на власному прикладі показали й одні з кращих юних вихованців свого тренера провівши показовий виступ під керівництвом зіркового наставника. Багаторазовий Чемпіон Світу та Європи коментуючи, виступ своїх вихованців, вже як професійний спортсмен та тренер ознайомив глядачів з видами боротьби та основами техніки в рукоборстві, а також з досягненням своїх вихованців. Також показові спаринги на сцені провели каратисти та кікбоксери.

Я думаю вперше в Центрі міста Кременець, всі бажаючі мали змогу випробувати себе в ролі спортсмена-санночника на санко-роликах, зокрема це можна було зробити під час проведення майстер-класів тренерами та спортсменами з санних видів спорту. Також вперше в райцентрі можна було спостерігати запуск ракети, який проводився представниками Почаївського будинку дитячої творчості та спорту, а також показові виступи спортсменів туристів-чемпіонів даного навчального закладу. Тренер Нікіфорук Василь Іванович разом з своїми колегами та вихованцями ознайомили з лижним спортом («стрибки на лижах з трампліна« та »лижного двоборства») розповівши про свої досягнення та продемонструвавши на сцені свої нагороди. З пожежно-прикладним спортом ознайомив Андрій Медвідь – представник Кременецького районного відділу УМНС України в Тернопільській області.

Лукащук Анатолій демонстрував повне екіперувавання для пілота-парапланериста і кожний бажаючий міг «приміряти» його на себе та дізнатися про деталі та особливості парапланерного спорту від нашого досвідченого пілота. Також було розміщено столи з шахами та шашками, де проводились змагання, майстер-класи та кожний бажаючий міг випробувати себе в інтелектуальних видах спорту.

А найбільше презентацій мали представники молодіжних та спортивних танців – це фітнес студія «Зумба-позитив» (керівник: Леоніда Гуцало) та танцювально-спортивна студія «Антре» (керівник: Олена Трофимлюк). Які по черзі та згідно програми заходу піднімалися на сцену (по три рази кожний колектив з різними номерами!) та тим самим підтверджували, що заняття танцями, як і будь-яким видом спорту тісно пов’язані між собою тим, що також потребують від спортсменів належної фізичної підготовки, щоб продемонструвати свої навички та вміння під час виступів на сцені.

Вибір читачів за тиждень

Відео