Учениці колегіуму-інтернату «Знамення» ознайомились із технологією 3D друку (фото)

img_1548

Учениці колегіуму-інтернату «Знамення» долучилися до Європейського тижня коду.

20 жовтня 2016 року вони стали учасниками заходів  у рамках Європейського тижня коду, що проводився у STEM-центрі «Цифрові ерудити» фізико-математичного факультету спільно із Управлінням освіти та науки Тернопільської державної адміністрації під егідою EU Code Week Ambassadors в Україні, повідомляє  znamennia.

Колегіантки Аушева Марія та Бучинська Тетяна взяли участь у майстер-класі з програмування, проходили годину коду, відвідали воркшопи з проектування та програмування роботів на платформах Lego та Arduino, ознайомились із технологією 3D друку. Дівчата були дуже приємно вражені атмосферою, ставленням організаторів, позитивом, який панує на фізико-математичному факультеті.

img_1567
img_1567

Як зазначають організатори заходу, формування навичок кодування не тільки сприяє розвитку критичного мислення молоді та навичок цілепокладання,  а й підвищує цифрові навички для оволодіння майбутніми професіями у сфері ІТ, такі акції сприяють мотивації учнів у сфері науки, інженерії, програмування, фізики та математики. І справді, хоча це були дуже інтенсивні заняття, дівчата після повернення у колегіум ще довго ділилися приємними враженнями та навіть шкодували, що раніше не змогли взяти участь у таких навчаннях. Учениці отримали сертифікати та додаткову мотивацію для старанної, наполегливої праці для розвитку своїх здібностей та талантів.

img_1568
img_1568

Вибір читачів за тиждень

Відео