Віра Олександрович

Тернопіль: комусь "Тернопіль Вечірній" став поперек горла

unnamed

- А ви розумієте, що жінку у декреті звільняти не можна? Тим паче, йдеться про таку, яка виховує дитину сама, - зауважує депутат Любомир Балук.

Натомість його колега із іншої фракції - Юрій Штопко на сесії 21 жовтня нагадав присутнім: газета «Тернопіль Вечірній» перебуває на етапі роздержавлення, а тому вчиняти зараз будь-які дії – незаконного.

- Щоб не було тих же проблем, що виникли у «Подільському слові» і «Свободі» (про це «Терен» писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.), - каже він. – Нехай працюють. Робити газету, коли два журналіста – я вам скажу, непросто. А з 1 січня – у вільне плавання…

unnamed-33
unnamed-33

Автор проекту рішення «Про призначення головного редактора газети «Тернопіль Вечірній» свободівець Іван Зінь, схоже, і сам не розумів, для чого він вніс таку пропозицію. Відразу, як дійшла черга до розгляду, запропонував текст змінити, а потім сказав, що вистачить і звіту про діяльність видання. Втім, тимчасово виконуючому обов’язки головного редактора видання Олегу Лівінському, який керує газетою до часу виходу із декретної відпустки Інни Сирник, довелося йти до трибуни. Виявилося, що у штаті залишилося лише два журналісти – сам Лівінський та Іван Пшоняк. Тож вони роблять усе, що можуть, аби видання все ж виходило.

unnamed-34
unnamed-34

- Ми не відмовляємо депутатам у розміщенні матеріалів і завжди беремо коментарі із тих чи інших актуальних питань, якщо до нас звертаються, - апелював Олег Лівінський проти звинувачення у недостатньому висвітленні роботи депутатів. - Це можуть підтвердити ті, хто вже неодноразово бачив себе на сторінках нашого видання. Тут має бути й ваша ініціатива, бо коли її немає, то й проблеми виникають.

До того ж, з’ясувалося, що із виділених міською радою на утримання комунальної газети коштів, колектив цього року зекономив 200 тисяч гривень. А звіт про виконану роботу і діяльність «Тернополя Вечірнього» депутати все ж вислухають на наступній сесії.

Про те, що відбувалося на сесії 21 жовтня, читайте також ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео