Віра Олександрович

Тернопіль має забезпечити 25 вояків-контрактників (таблиця)

unnamed-31

Майже 4 млн грн погодилися виділити міські депутати на обороноздатність Тернополя.

Доповідав із питання «Про внесення змін в рішення міської ради від 22.12.2015 р. №7/3/9 «Про Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону, територіальної оборони та мобілізаційної підготовки у Тернополі на 2016 рік» начальник відділу кадрового забезпечення тернопільської міськради Василь Стандрет.

Отже, 1,225 млн грн із загальної суми витратять на проведення мобілізаційних заходів, 2,03 млн грн - на створення і забезпечення діяльності загонів оборони міста і 600 тис. грн - на харчі і засоби першої необхідності для військових формувань нашого міста.

unnamed-32
unnamed-32

- Відповідно до «Програми забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону…», ми до кінця цього року вирішили виділити 3,855 млн грн із міського бюджету, - розповідає пан Стандрет.

Кошти витратять на: придбання пально-мастильних матеріалів; предмети, матеріали, обладнання та інвентар медичного призначення для виконання заходів мобілізації; закупівлю запасних частин і ремонт техніки для військових формувань та загонів оборони.

- На створення і забезпечення діяльності загонів оборони міста піде 2,03 млн грн, - уточнили у міській раді. - Їм гроші потрібні на: придбання предметів індивідуального захисту і самооборони; форменого одягу і взуття; засобів зв’язку; засобів спостереження, інших технічних засобів тощо.

Решту коштів, тобто 600 тис. грн витратять на забезпечення харчами і засобами першої необхідності військових формувань і загонів оборони, а також - на виплату одноразової грошової допомоги (докладно – у таблиці). Оскільки на кожного, хто підпише контракт із ЗСУ, передбачили по 10 тис. грн, можна припустити, що Тернополю поставили завдання – забезпечити 25 охочих професійно служити в армії.

Про те, що відбувалося на сесії 21 жовтня, читайте також ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото із відкритих джерел

Перелік завдань і заходів програми та результативні показники

Перелік заходів програми Обсяги фінансування Очікуваний результат
придбання паливо-мастильних матеріалів 600,0 Забезпечення сталого функціонування військовихчастин та інших військовихформувань міста Тернополя. Створення належногорівеньбезпекивмісті.  
придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю і матеріалів медпризначення для виконання заходів мобілізації 75,0
закупівля запасних частин та ремонт техніки для військових формувань і загонів оборони 500,0
інформаційне забезпечення проведення призову на службу в Збройні сили України та мобілізаційних заходів 50,0
придбання предметів індивідуального захисту і самооборони (бронежилетів, кулезахисних шоломів, захисних окулярів та інше) З50,0   Забезпечення сталого функціонування загонів оборони, військовихчастин та інших військовихформувань міста Тернополя.  
придбання форменого одягу та взуття 300,0
придбання засобів зв’язку (рацій, портативних радіостанцій та інше) 245,0
придбання засобів спостереження, інших технічних засобів (біноклів звичайних та нічного бачення, тепловізорів та інше) 350,0
проведення ремонтно - відновлювальних робіт у приміщеннях розміщення пунктів оборони міста 150,0
Виготовлення (придбання) мішеней, інших засобів для: 300,0
проведення навчань по бойовому злагодженню загонів 75,0
облаштуванняпунктів оборони міста (придбанняліжок, матраців,постільноїбілизни, побутових речей, системибезпеки, контролю доступу, відеоспостереження, зв’язку, у т.ч. інтернет та інше) 260,0
Придбання продуктів харчування, засобів гігієни та інших предметів першої необхідності 350,0 Забезпечення функціонування військовихчастин та інших військовихформувань Тернополя.
Виплата одноразової  грошової допомоги 250,0 Виконання доведених планових завдань у Тернополі з відбору кандидатів на військову службу в ЗСУ
 

Вибір читачів за тиждень

Відео