Оксана Бучко

Тернопільські високопосадовці ще не заповнили електронної декларації

im578x383-e-deklaruvan_uazmi-org

Дедлайн заповнення електронних декларацій наступає  30 жовтня. Проте, тернопільські високопосадовці не поспішають залишати дані на сайті Єдиного державного реєстру декларацій осіб.

Серед заповнених декларацій немає документів ні міського голови, ні очільників облдержадміністрації та облради. Також дані ще досі не внесли керівники поліції, прокуратури, податкової, управління ДСНС і СБУ в Тернопільській області.

Нагадаємо, державні службовці та уповноважені особи органів місцевого самоврядування повинні подати декларації до 1 листопада на сайті НАЗК. Вони мають декларувати матеріальні й нематеріальні активи вартістю понад 8 тисяч 900 гривень.

Відповідальність за несвоєчасне подання декларації за статтею 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення наставатиме лише у разі, якщо це буде вчинено без поважних причин. Переліку поважних причин закон не містить - вони будуть визначатися на розсуд суду.  Кримінальна відповідальність настає лише, якщо відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 розмірів мінімальної заробітної плати.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео