Орест Сарматський

Агро-новини 25 жовтня 

zhovt25

Новини аграрного сектору

FreezOil побудує в Україні завод з виробництва біоетанолу

Голова ради директорів компанії FreezOil Роланд Піпер із Нідерландів вивчає можливість будівництва на Черкащині заводу з виробництва біоетанолу.

Про це він розповів на ІІ Міжнародному черкаському інвестиційному форумі-2016, повідомляє облдержадміністрація регіону.

251001
251001

«Ми розглядаємо Черкаську область як пріоритетну, — зауважує інвестор. — Передовсім, нас привабили обсяги виробництва кукурудзи тут. Адже вона потрібна для виготовлення біоетанолу. Ваша область посідає перші місця, але майже вся сировина йде на експорт. Зі своїми пропозиціями ми відразу звернулися до керівника області. І реакція була дуже адекватною. Підтримка влади справді є. Це важливо для бізнесу. Тому зараз опрацьовуємо всі нюанси».

Експерт: Аграрні розписки перейшли в нову площину

Аграрні розписки досягли значних успіхів у Бразилії, але процес не стоїть на місці і зараз цей інструмент уже відкриває нові можливості.

Про це розповів президент Бразильського сільськогосподарського товариства Густаво Джанкейра, інформує AgroReformsUA.

«В Бразилії аграрні розписки стають все дедалі технічно складнішим механізмом, ціни тепер прив’язуються до ф’ючерсного ринку, щоб мати можливість хеджувати ризики. А з 2015 року аграрну розписку можна зареєструвати на біржі і вона може обертатись, як цінні папери, саме така новація дає можливість таким кредиторам як банки запустити аграрні розписки у вільний обіг на біржі», — пояснив він. 

251002
251002

Також Густаво Джанкейра відмітив загальні вигоди для позичальника і кредитора при використанні аграрних розписок.

«Найперше — це доступ до альтернативних джерел фінансування, потенційно вища швидкість розгляду заявок та нижчі процентові ставки, гнучкість у погашенні зобов’язань, «природне хеджування» у випадку погашення зобов’язання в натуральній формі, можливість приймати угоди про закупки майбутньої продукції як ліквідну заставу», — пояснив він.

Для довідки: Бразилія — сьома економіка світу, та друга за величиною виробництва продуктів харчування, і є найбільшим експортером продовольства у світі. Внесок аграрного сектору у ВВП Бразилії становить 23%, а в загальному обсязі експорту країни — 44%. У 2014 році Бразилія експортувала продукції на 101 мільярд доларів США в 217 країн.

У Києві відкрили Центр ветеринарної діагностики

У Києві відкрили Центр ветеринарної діагностики. Він  надаватиме 339 найменувань послуг в основних галузях сільського господарства: птахівництві, свинарстві, скотарстві. Сфера лабораторної діагностики — хвороби тварин, корми і кормові добавки.

Про це повідомляє Agroexpert.

Основні підрозділи Центру: лабораторії бактеріології, серології, гістології і молекулярної діагностики. Центр проводитиме рутинні дослідження, що дають змогу відрізняти польові штами від вакцинних, патогенні від непатогенних, надаватиме послуги щодо контролю епізоотичної ситуації в господарствах, а також проводитиме низку досліджень, які не проводять державні лабораторії. До таких, зокрема, належать розрахунки оптимальних строків вакцинації птахів і тварин, оптимізація схем вакцинації, оцінка їх ефективності тощо. До прикладу, вже сьогодні Центр може діагностувати таку небезпечну загрозу як нодулярний дерматит ВРХ.

251003
251003

«Ми відкриваємо новий комплекс і я думаю, з цього розпочинається новий виток нашого розвитку. До цього світлого сучасного комплексу ми ввійшли не з порожніми руками. Ми маємо 15-річний досвід: інтелектуальний, технічний, методологічний і ін., а також великі амбіційні плани», — такими словами урочисто відкрила Центр ветеринарної діагностики його директор Ірина Собко.

За словами заступника міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої, яка приймала участь у відкритті центрі, у сфері євроінтеграції саме такі лабораторії займають 80% усіх робочих питань. Тому важко переоцінити важливість таких речей. «Система діагностики у нас побудована в основному на утилізації державного потенціалу. Правильно це чи ні, але в частині досліджень можливо ми нейтралізуємо і регулювання, і взаємодію з приватним бізнесом. Розвиток діагностики і лікувальної справи стоїть на порядку денному і стоятиме надалі. Ми говоримо не просто про діагностику, а про діагностику в контексті руху вперед, в контексті євроінтеграцїі. У цій частині ви — піонери, і Ви мали і будете мати підтримку з боку Держпродспоживслужби і я сподіваюсь, що спільними зусиллями ми продовжимо шлях євроінтеграцїі», — запевнив Центр голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео