Оксана Бучко

Керівники територіальних громад лінуються використовувати кошти

kolegiya

Подавати ефективні проекти для розвитку області закликав губернатор Степан Барна голів територіальних громад під час засідання колегії 25 жовтня. Із фонду регіонального розвитку планують наступного року використати на Тернопільщину 208 млн грн.

- Таке враження, що керівникам громад не потрібно ні освітлювати вулиці, ні ремонтувати дороги, - зауважив Степан Барна. – Поки є можливість, треба це робити. Якщо буде неефективне використання виділених коштів, у наступному році ви й не отримаєте відповідного фінансування. Також таке завдання стоятиме і перед новими громадами, їх у грудні плануємо створити ще 11.

Загалом, пріоритетними напрямками фінансування залишаються дороги, заходи щодо енергоефективності, щодод водовідведення, проекти Фонду регіонального розвитку.

- Плануємо відремонтувати дороги «Тернопіль-Львів», «Тернопіль-Дубно» та «Тернопіль-Броди» ,- продовжив Степан Барна. – На це виділили 150 млн грн.  Також будемо приділяти увагу проведенню системи водовідведення, адже у багатьох населених пунктах є брак води.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео