Коли у Тернополі зміниться стан надання медичних послуг? (фото)

У видатках бюджету на реформування системи охорони здоров’я на 2017 рік спостерігається аналогічна картина, що і на 2016 рік. Тобто вагомих масштабних змін у бюджеті немає. Україна, зокрема і Тернопільська область втрачає кадри, і крім того помітно знижується якість надання медичних послуг.

Нещодавно на сесії Шумської РДА начальник управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук звернувся до голів територіальних громад та до віце-прем’єр-міністра України і дав запитання щодо змін у системі охорони здоров’я.

- Ті напрацювання, які були проведені Міністерством охорони здоровя, вашими силами, чи вони дадуть відповідний результат. Чи все ж таки ми рухаємося відповідно до змін бюджетного кодексу? Чи є реальні кроки щодо змін бюджету?

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

На що віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко відповів:

- Була проведена нарада за скеруванням премєр-міністра України з приводу реформування медичної галузі, це була концептуальна нарада, де міністерством охорони здоровя було презентовано загальну концепцію щодо того, яким чином буде реформовано саму систему з приводу забезпечення ліками і надання медичних послуг.

Скажу відверто, ми у цьому питанні просунулись далеко і створили робочу групу, яка буде скеровувати свій досвід і напрацювання у нові напрями. Адже на сьогоднішній день формувати нову ланку медицини, зважаючи і оминаючи дійсну інфраструктуру – неможливо. У нас немає стільки часу.

Нам зараз потрібно оптимізувати та активізувати дійсну інфраструктуру, щоб первинна ланка надавала безоплатну допомогу громадянам. Страхові випадки – це звернутися до другої ланки – медичних закладів на пряму.

tttttttttttttttttttttt
tttttttttttttttttttttt

Віце-прем’єр-міністр ствердив і запропонував Володимиру Богайчуку приєднатися до робочої групи, щоб співпрацювати у даному руслі. Адже, за його словами, зараз бракує спеціалістів, які б могли працювати у напрямку активізації первинної ланки медицини.

- Ми можемо дивитися на стратегію реформування галузі, але існує брак часу… Зважаючи на це треба дивитися на зміну системи охорони здоровя зі сторони обєднатих територіальних громад, як ця система буде працювати там, - пояснює віце-прем’єр-міністр України.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео