Віра Олександрович

Шахраям сподобалося виманювати гроші у підприємців із Тернопілля

unnamed

На мобільні телефони підприємців із Тернопільщини знову почали надходити телефонні дзвінки від невідомих. Адже шахраї продовжують робити зусилля, аби виманити у наших земляків гроші.

Зокрема, зловмисники телефонували із номерів: 066-433-67-39, 066-564-63-07 і повідомляли, що начебто звертаються «від імені» посадовців Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

- Схожі авантюри мали місце вже кілька разів протягом цього року у деяких районах області і в обласному центрі («Терен» писав про це ТУТ прим.), - кажуть у податковій. - Схеми були різними. Скажімо, від імені службових осіб у власників закладів громадського харчування «просили» організувати харчування «гостям із Києва» чи треба було терміново поповнити рахунки мобільного зв’язку на кілька тисяч гривень. Також аферисти вимагали перерахувати кошти на конкретний вказаний ними банківський рахунок.

Діють шахраї зазвичай - через посередників. Цю роль часто виконують таксисти, які, нічого не знаючи про злочинну схему і виконуючи лише функцію отримання та передачі грошей, стають співучасниками злочинних дій.

- Посадові особи Головного управління ДФС в області, територіальних органів ДФС у Тернопільській області і Тернопільської митниці ДФС - жодних вказівок збирати гроші від свого імені ніяким довіреним особам не давали! – наголошують фіскали.

Отож, податківці наполегливо радять громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям і ретельно перевіряти інформацію.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Про подібні випадки шахрайства суб’єктам господарювання слід негайно повідомляти до місцевих органів Національної поліції, а також - у Головне управління ДФС в області за номерами телефонів: (0352) 43-46-45, 43-04-16 (факс), 43-46-38, 098-992-42-82. Окрім того, можна особисто звернутися у відділ внутрішньої безпеки за адресою: Тернопіль, вул. Білецька, 1.

Вибір читачів за тиждень

Відео