Представники громадськості обговорили найактуальніші проблеми Тернопільської області (фото)

dsc_0902_1024x678

Заключна частина польсько-українського проекту «Школа Молодої Демократії» відбулася в Тернополі у форматі форуму.

Вчора, 25 жовтня, громадські активісти, представники НУО та представники органів місцевого самоврядування зустрілися на форумі проекту «Школа Молодої Демократії», щоб виокремити пріоритети розвитку області, та обговорити можливі шляхи співпраці влади з громадою. Також вели мову про активну участь громади у процесі децентралізації і ділилися досвідом напрацювань.

dsc_0842_1024x678
dsc_0842_1024x678

«Школа Молодої Демократії» дає учасникам необхідні знання та навички з питань впровадження реформ, сприяє підвищенню рівня участі громади, зокрема і молоді, у публічному діалозі з керівними структурами, владою та її впливу на формування політики. Основним етапом школи є ознайомлення з досвідом Польщі.

- Програма нашої школи реалізувалася у пяти областях України. З лютого цього року ми починали з навчань, згодом обирали молодих представників влади, неурядових організацій та громадськості. Пізніше частина із учасників взяла участь у навчальній поїздці в Польщу. А на третьому етапі всі учасники навчань мали можливість подати свої пропозиції реалізації локальних ініціатив (проектів) , - розповідає тренер проекту Ґжеґож Демель.

dsc_0883_1024x678
dsc_0883_1024x678

Ми обрали одинадцять таких ініціатив і надали можливість їх реалізувати, надали фінансову підтримку. Тут головним результатом є те, що ходом реалізації усіх місцевих ініціатив наших учасників вдалось залучити громаду або налагодити контакти між громадою і владою. А що стосується підсумкових конференцій та заходів – це дискусія щодо опрацьованих раніше задумів і проектування планів на майбутнє.

dsc_0875_1024x678
dsc_0875_1024x678

Проект реалізується Фондом християнської культури «Знак» (Польща), ГО Молодіжна Альтернатива (Україна) та СГО Фундація Локальних Ініціатив Донеччини (Україна) у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програмою польської співпраці на користь розвитку МЗС Республіки Польща та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

dsc_0881_1024x678
dsc_0881_1024x678

- Ми сьогодні розповіли про наболілий досвід впровадження децентралізації і створення громад у Тернопільській області. Варто відзначити те, що за час моєї роботи з проектом я мала змогу порівняти проблеми тернопільських ОТГ з проблемами і недоопрацюваннями ОТГ інших міст. З цього зробила висновки, - поділилися одна з учасниць проекту Оксана.

dsc_0845_1024x678
dsc_0845_1024x678

Цілями даного проекту є: зміцнення спроможності громад та органів місцевого самоврядування (ОМС) до надання публічних (державних) послуг та реалізації ефективної політики з використанням прозорих механізмів, які базуються на громадській участі; підвищення рівня участі громади (молоді) у публічному діалозі з владою, співпраці з владою, впливу на вироблення та формування політики; формування активних громадян з середовища молоді, небайдужих і готових брати активну участь у реформуванні країни.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео