Архітектура нашого міста на картинах (відео)

Виставку картин іспанського художника родом із Тернополя можна переглянути в Тернопільському обласному художньому музеї. Діятиме вона до 16 листопада. На ній представлено близько 50 картин: пейзажі Іспанії і Праги, проте основну частину виставки займають картини із зображенням архітектури нашого міста.

Віктор Фрідріх – уродженець Тернополя. Тут він ходив до школи та вчився малювати. У 1993 році з відзнакою закінчив філіал Львівського училища прикладного мистецтва імені Івана Труша у Ланівцях за спеціальністю художник-оформлювач. Після того жив і працював у Тернополі. У 1999 році поїхав в Іспанію на роботу, там і залишився до сьогодні. У Тернопіль привіз свою першу персональну виставку ” Надія”.

– Виставка називається “Надія”. Я так назвав в честь своєї мами. Вона хотіла щоб я малював. Вона би була дуже рада, правда її не має зараз з нами. І ще ” Надія – це. Чому Надія – що ми маємо надію те , що ми зараз ще маємо воно збережеться для наших нащадків, внуків і дітей, – розповідає художник Віктор Фрідріх.

Загалом на виставці представлено 47 картин. На них зображено пейзажі Іспанії і Праги, проте основну частину займають роботи з архітектурою нашого міста. Тут можна побачити: Катедральний собор, Надставну церкву та театр. Художник зізнається, у картини вкладав свою душу. Кожна із робіт – це його історія і спогад, повідомляє tv4.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=7fJ-IHcpJ7U[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео